Efteling 2024: nieuw hotel en vernieuwd themagebied

Attractiepark kijkt vooruit richting de toekomst – In 2024 wordt de Efteling uitgebreid met een imposant hotel in het attractiepark naast de Hoofdentree. Daarnaast wordt een compleet vernieuwd themagebied met een overdekte attractie toegevoegd. Hoewel het park op dit moment gesloten is en het nog niet bekend is wanneer het weer open kan, kijkt de Efteling vooruit. De werkzaamheden voor beide toevoegingen starten dit jaar, tevens het 70-jarig jubileumjaar van de Efteling.

Niet stilstaan maar vooruitkijken

“We hopen natuurlijk dat we snel weer open kunnen”, vertelt Algemeen Directeur Fons Jurgens. “Ondanks de tijdelijke sluiting willen we niet stilstaan en deze periode juíst inzetten om ons voor te bereiden op de toekomst. Vorig jaar is het bestemmingsplan ‘Wereld van de Efteling’ vastgesteld, met daarin kaders en mogelijkheden voor uitbreiding buiten de huidige parkgrenzen. Toch richten we ons eerst op ontwikkelingen binnen het attractiepark omdat dit minder financiële risico’s met zich meebrengt dan een veel uitdagendere uitbreiding buiten de huidige parkgrenzen. Deze investeringen voor de komende twee jaar passen ook bij onze visie richting 2030, waarin we continuïteit en het behoud van onze zelfstandigheid en de kwaliteit van de organisatie willen borgen. De beslissing hierover is niet over één nacht ijs gegaan: investeren in deze bijzondere tijd blijft spannend. Maar het is belangrijk om ook in deze tijd vooruit te kijken en ervoor te zorgen dat de Efteling een Wereld vol Wonderen blijft voor jong en oud.”

Start werkzaamheden

De sluiting van het park is aangegrepen om alvast voorbereidende bouwwerkzaamheden voor het nieuwe hotel uit te voeren. De komende maanden worden eerst ondergrondse werkzaamheden verricht. In de loop van dit jaar beginnen naar verwachting de bovengrondse werkzaamheden. Omdat het nieuwe hotel in de buurt van de Hoofdentree wordt gerealiseerd, is een gedeelte van het parkeerterrein ingericht als bouwplaats. De werkzaamheden voor het vernieuwde themagebied starten ook in de loop van 2022.

Nieuw hotel en vernieuwd themagebied

Het nieuwe hotel wordt het grootste hotel binnen de Wereld van de Efteling met 143 kamers, 7 verdiepingen, 2 restaurants en een spa. Heel bijzonder: bezoekers kunnen straks voor het eerst overnachten ín het attractiepark. Het vernieuwde themagebied met overdekte attractie wordt aangelegd tussen de Pardoes Promenade, Baron 1898 en Max & Moritz. Hiervoor zal de bekende attractie Spookslot plaatsmaken. De attractiecapaciteit van de Efteling wordt met deze toevoeging aanzienlijk uitgebreid. Naar verwachting zullen ongeveer 1250 bezoekers per uur de nieuwe attractie kunnen beleven.