E&J Gallo en Hasselt Millésime versterken samenwerking

Na twee jaar samenwerking met het merk Barefoot als ook met de Fine Wines, heeft E&J Gallo winery besloten om de verdeling van haar hele portfolio wijnen en sterke dranken toe te vertrouwen aan Hasselt Millésime en dit vanaf 1 september 2015.

Het E&J Gallo partnership met Rémy Cointreau eindigt op 31 augustus, de uitdagingen voor de komende jaren als ook de wil van Remy Cointreau om zich te concentreren op haar portfolio sterke dranken en champagne heeft E&J Gallo er toe geleid om in gemeenschappelijk akkoord deze samenwerking niet meer te verlengen. De nieuwe distributie overeenkomst met Hasselt Millésime zal E&J Gallo winery toelaten de positieve dynamiek in de retail verder te ontplooien, maar eveneens de horeca activiteiten verder te ontwikkelen via de vele topwijngaarden eigendom van E&J Gallo en dit met de professionele inzet van Hasselt Millésime.

Hasselt Millésime ziet haar toekomst rooskleurig tegemoet en heeft naast haar eigenmerken, (Cava MVSA, Guillaume Languedoc, Cap Gris Rosé Provence style e.a.) en de internationaal gereputeerde wijnhuizen zoals Zonin, Osborne, Trapiche, Nederburg en nu ook E&J Gallo een behoorlijk gamma om dit jaar tot een volume te komen van meer dan7 miljoen flessen, hetgeen haar plaatste in de top 3 van de Belgische wijnimport, de omzet zal hierdoor stijgen tot boven 20 miljoen euro.

E&J Gallo winery werd opgericht in 1933 in Modesto Californië door Ernest en Julio Gallo en is vandaag het grootste wijnbedrijf ter wereld, met een internationale erkende expertise in de productie, de distributie en de marketing van wijnen. Met 9 productiecentra die strategisch gelegen zijn in de regio’s van Californië en Washington als ook met een bevoorrading uit de beste wijngaarden, maakt Gallo wijnen voor elke doelgroep, van gelegenheidsdrinkers tot de meest veeleisende wijnkenners.

Het portfolio van Gallowijnen omvat merken zoals Gallo Family Vineyads, Apothic, Barefoot cellars, Louis M. Martini, MacMurray ranch, Bridlewood, Frei Brothers, Mirassou vineyards, DaVinci, Martin Codas, Ecco Domani, William Hill estate en Edna valley vineyard. Het bedrijf heft haar portfolio uitgebreid met gedistilleerde dranken en heeft recent nieuwe merken zoals New Amsterdam gin, New Amsterdam vodka, Familia Camarena Tequilla en Shellback rum bijgevoegd. De Gallo merken worden zeer geapprecieerd en gewaardeerd in meer dan 90 landen

Hasselt Millésime werd in 1996 als wijngroothandel opgericht door Michel Fryns, die hiermee de meer dan 125-jarige familie traditie verder zette. In de wijnwereld zijn expertise, betrouwbaarheid en innovatie van kapitaal belang. Sinds haar oprichting hecht Hasselt millésime veel belang aan deze waarden waar partnership centraal staat en toegevoegde waarde het resultaat is. Door de jaren heen heeft Hasselt Millésime een representatief portfolio van zowel eigen merken als internationale merken (Casa Vinicola Zonin, Pierre André, Fariña, Luigi Bosca, Trapiche, Misiones de Rengo, Nederburg, Osborne, …) weten uit te bouwen, rekening houdend met de nieuwe markttendensen. Hasselt Millésime kende een dermate continue groei, waardoor ze momenteel tot de top 3 van de Belgisch wijnimport behoort en dit in een uitsluitend Business to Businessmarkt.