Ellis Gourmet Burger, nu ook in hartje Parijs

Na Nederland trekt Ellis Gourmet Burger nu ook naar het zuiden en meer bepaald naar Frankrijk en wel naar de hoofdstad Parijs en haar Bastillewijk. Later op het jaar volgen er nog openingen vlakbij Versailles en begin 2017 in het 19de arrondissement van Parijs.

Om de opening van de eerste vestiging in Frankrijk te vieren, kunnen Parijzenaars op 23 en 24 september tijdens de zogenaamde ‘Free Burgers” dagen gratis met de gourmet burgers kennis maken. “We willen ook Parijs met de authentieke en verfijnde smaak van de Amerikaanse burger vertrouwd maken. En uiteraard ook met onze eigen, onconventionele aanpak qua menukaart, toegevoegde waarde en beleving waarmee we het verschil maken. Natuurlijk zullen ook onze Belgische frieten, bieren en Luikse wafels op de menukaart in Parijs staan,” aldus Thierry Canetta, oprichter van Ellis Gourmet Burger.

Ellis Gourmet Burger opende zijn eerste vestiging in 2011 en telt momenteel 14 restaurants. Recent werd in Utrecht een restaurant geopend en in september volgt dus het 15de, in de bekende Rue du Faubourg Saint-Antoine, op enkele passen van de Place de la Bastille. Vlakbij deze locatie, symbool van de Franse Revolutie, zal ook het interieur een passende look en feel krijgen. Gasten kunnen op twee verdiepingen genieten en er is ook een binnenterras dat doet denken aan de verborgen dakterrassen zoals we die in Manhattan kennen.

Het vlees voor de burgers is afkomstig van Franse Holstein runderen. Uitzondering op de regel is het vlees dat voor de Meatlover hamburger gebruikt wordt. Die unieke burger wordt gemaakt met het vlees van West-Vlaams Rood rund dat door topslager Hendrik Dierendonck geleverd wordt. Ellis Gourmet Burger zal ook in Parijs op nog andere Belgische expertise beroep doen. Zo wordt de Bleu des Causses kaas door kaasmeesters Michel en Fréderique Van Tricht geaffineerd en kan Ellis Gourmet Burger voor de Veggie Burgers rekenen op de kennis van de vegetarische pionier Paul Florizoone, tevens oprichter van Greenway.

Op de drankenkaart zullen uiteraard de namen van een aantal bekende Belgische bieren prijken zoals Duvel naast traditionele abdijbieren. Conform aan de typische menukaart zullen ook zelf gemaakte milkshakes, ijsthee en limonades te verkrijgen zijn.

Ellis Gourmet Burger, 58 Rue du Faubourg Saint-Antoine, 75012 Parijs, alle dagen open van 11.30 tot 23 uur. www.ellisgourmetburger.fr