Ethisphere erkent illycaffe

EEN VAN DE MEEST ETHISCHE ONDERNEMINGEN TER WERELD IN 2022 – DE TIENDE ERKENNING OP RIJ VOOR HET BEDRIJF-

Een erkenning voor bedrijven die uitzonderlijk leiderschap tonen en zich inzetten voor zakelijke integriteit door middel van de beste praktijken op het gebied van ethiek, naleving en bestuur.

illycaffè, een van de mondiale marktleiders in duurzame koffie van hoge kwaliteit, is door Ethisphere, internationaal toonaangevend in het definiëren en promoten van de normen voor ethische bedrijfspraktijken, erkend als een van de 2022 World’s Most Ethical Companies.

Illycaffè krijgt deze erkenning voor het tiende jaar op rij en ontvangt de onderscheiding dit jaar als enige Italiaans bedrijf, samen met in totaal 136 gelauwerden uit 22 landen en 45 bedrijfssectoren.

“Onze inzet voor ethische bedrijfspraktijken maakt vanaf het begin deel uit van het erfgoed van het bedrijf. We gaan verder op de ingeslagen weg als voorbeeld voor de hele koffie-industrie, waarbij ethiek een essentieel onderdeel is van ons duurzame bedrijfsmodel,” zegt Andrea Illy, CEO en voorzitter van illycaffè s.p.a. “Voor het tiende jaar erkend worden als een van ‘s werelds meest ethische bedrijven is een mijlpaal. We zijn recent ook gecertificeerd als een B-Corp. Het zijn belangrijke prestaties voor illy, maar het is absoluut noodzakelijk dat we vooruit blijven gaan en nog meer trachten te bereiken, zoals koolstofneutraliteit. We willen ook een katalysator zijn voor positieve actie om de gevolgen van de klimaatverandering binnen de perken te houden.”

“Bedrijfsleiders staan nu voor hun belangrijkste opdracht ooit om ethisch te handelen, verantwoording af te leggen en vertrouwen te verdienen om positieve verandering te stimuleren”, zegt Timothy Erblich, CEO van Ethisphere. “Bedrijven met de titel ‘World’s Most Ethical Companies’ en hun inzet voor integriteit, duurzaamheid, bestuur en de gemeenschap zijn een blijvende bron van inspiratie. Felicitaties aan illycaffè, dat nu voor het tiende achtereenvolgende jaar is uitgeroepen tot een van ‘s werelds meest ethische ondernemingen.”

Methodologie en beoordeling

Het beoordelingsproces van de World’s Most Ethical Companies, dat gebaseerd is op de Ethics Quotient® van Ethisphere, omvat meer dan 200 vragen over cultuur, milieu- en sociale praktijken, ethiek en compliance, bestuur, diversiteit en initiatieven ter ondersteuning van een sterke waardeketen. Het proces dient als een operationeel raamwerk voor het vastleggen en codificeren van de toonaangevende praktijken van organisaties in alle sectoren en over de hele wereld.