Europese primeur: Carrefour België opent Reeborn pop-up

Op donderdag 18 april opende Carrefour België in Elsene een pop-upwinkel gewijd aan haar tweedehandsplatform Carrefour Reeborn. Deze tweedehandswinkel is een primeur in de Europese voedingsdetailhandel.

Carrefour Reeborn, gelanceerd in november 2023, is zowel een online platform als een app voor de verkoop en aankoop van tweedehandsartikelen. Het biedt particulieren de mogelijkheid om artikelen te verkopen, terwijl Carrefour-winkels hetzelfde kunnen doen met ​ stockrestanten aan niet-voedingsproducten.

Gebruikers kunnen geld verdienen door hun ongebruikte artikelen te verkopen én tegelijk ​ Carrefour Bonuspunten verzamelen. Deze punten kunnen ze nadien gebruiken om hun ​ boodschappen te doen in een Carrefourwinkel van hun keuze.

“Carrefour Reeborn biedt een eenvoudige oplossing vooreen duurzamere en zuinigere levensstijl”, zegt Arnaud Lesne, Directeur Innovatie en Partnerschappen bij Carrefour België. “Via een gebruiksvriendelijk platform om tweedehandsartikelen te kopen en verkopen, dragen we bij aan het verminderen van de impact op het milieu en bieden we exclusieve voordelen aan onze klanten.”

Dubbele kans op verkoop dankzij de pop-up

Klanten maken een account aan op Carrefour Reeborn. Ze publiceren hun artikelen op het online platform. Ze kunnen hun verkoopkansen maximaliseren door hun producten in de pop-upwinkel te tonen. (Het team van Carrefour Reeborn behoudt zich het recht voor om de artikelen te selecteren). Als een klant een van de tentoongestelde artikelen in de pop-up wil kopen, kan hij dat gemakkelijk doen via een beschikbare digitale terminal. De verkoper ontvangt dan onmiddellijk de betaling voor het verkochte artikel.

De pop-upwinkel ​ biedt ook een coworkingruimte met gratis wifi-toegang. En er is koffie en een Carrefour Buybye-verkooppunt voor de kleine honger.

Praktische informatie:

Openingstijden van de pop-up: Van 18 april tot 15 september 2024 – Openingstijden: donderdag tot en met zondag, van 11 tot 18 uur – Adres: Elsensesteenweg, 313 in 1050 Elsene.