Families Devillard, Flambert en Dupuis, verwerven Domaine Rolet Père et Fils

De families Devillard ( Château Chamirey, Domain Partridge, Domaine de la Ferté, Domaine de la Garenne), Flambert (Parisian Hotel Group) en Dupuis ( Venum Group – Blue Dragon), kondigen de ondertekening aan van een overeenkomst voor de overname van Domaine Rolet Père et Fils.

Domaine Rolet Père et Fils werd opgericht in 1942 en is de grootste onafhankelijke wijnmakerij en een van de kroonjuwelen van de Jura. Domaine Rolet Père et Fils benut alle rijkdommen van de Jura-bodem en produceert de appellaties Arbois, Côte du Jura, l’Etoile en Château-Chalon. Productie die zich uitstrekt over witte, rosé en rode wijnen, naast schuimwijn, vin jaune, vin de paille, marc en macvin.

In combinatie met een constante zoektocht naar kwaliteit wist Domaine Rolet Père et Fils, de unieke terroirs, op een oppervlakte van 65 ha waaronder de beste wijngaarden uit de regio, in overeenstemming met de tradities en gewoonten van de Jura en stevige binnen- en buitenlandse reputatie op te bouwen. De overname betekent geen stijlbreuk, integendeel wil de familie Devillard de kwalitatieve onderbouw verstevigen en verder uitbouwen. Vanaf juni zal Cédric Ducoté, momenteel export manager van Domaines Devillard, het beheer van het domein overnemen.

Ondanks de overname blijft Domaine Rolet Père & Fils lid van de Club Vignobles & Signatures.