Hotel-Restaurant Cor de Chasse – Wéris

Enige tijd terug hebben Mario Elias en zijn echtgenote Auror hun hotel-restaurant in de heuvels rond Barvaux ingeruild voor een nieuwe exploitatie in Wéris, een van de mooiste dorpjes van Wallonië.

Hun nieuwe hotel-restaurant werd ondergebracht in een oude kasteelhoeve uit 1684 die grondig werd gerenoveerd met respect voor de oude historisch elementen. Het geheel bestaat uit een restaurant, terras, 11 kamers, buitenzwembad en domein van ruim 2 ha.

Le Cor de Chasse is een familiehotel en staat veraf van de ketenhotels met ontelbare kamers. Er zijn vier standaardkamers in de bergerie, zes kasteelhoeve kamers en drie grote kasteelhoeve kamers. Elke kamer is modern ingericht en werd harmonisch in de kasteelhoeve geïntegreerd. De vier standaardkamers zijn gelegen in het bijgebouw dat vroeger een schapenschuur was. Ze hebben een boxspring van 1,8m, televisie, bad en wifi. Twee kasteelhoevekamers met privéterras bevinden zich in de centrale vleugel. De vier andere vonden een onderkomen in het hoofdgebouw. Twee ervan zijn uitgerust met een badkamer in de schoorsteen. De andere heeft zicht op het park, een bad en regendouche. Grote kasteelhoeve kamers : een suite beschikt over een terras, een jaccuzzi en een oude structuur met houten balken. De andere beschikt over een badkamer achter glas in de schoorsteen en een regendouche.

Na zijn opleiding aan de hotelscholen van Waremme en Spa kwam Mario terecht in enkele vooraanstaande Waalse restaurants zoals La Poivrière in Barvaux, Le Sanglier des Ardennes in Durbuy en Le Château d’Hassonville in Aye nabij Marche en Famenne. In dit laatste restaurant leerde hij zijn echtgenote Aurore kennen. De synergie tussen het duo dat een gedreven wilskracht bezit om de gastronomische waarden zo breed mogelijk uit te dragen, is symbolisch voor het karakter van de exploitatie. Mario veroverde in 1997 de trofee ‘beste wildschotel’ toegekend door de St Hubertusgilde met een bereiding van wilde duif met verloren krentenbrood en mosterdsaus.

Dit eremetaal was voor hem een aansporing om zich nog meer op een rijkelijke keuken toe te leggen. De raakpunten tussen de moderne en klassieke keuken weet hij door het gebruik van opmerkelijke kwalitatieve hoogstaande producten, het nauwgezet respecteren van de gaartijden en een gedoseerde inventiviteit om te buigen tot een perfect evenwicht en zuivere smaakproporties. Textuur en smaken uit alle windstreken combineert hij op meesterlijke wijze.

Bij Le Cor de Chasse is men al lang gepassioneerd door eten. De chef komt uit een familie van koks. Zijn overgrootvader maakte roomijs dat hij op zijn bakfiets verkocht aan de Noordzee. Zijn overgrootmoeder was chef bij een baron en in een hotel in Stadt, Zwitserland. De ouders van Marip hebben deze passie geërfd en baatten restaurants uit in Koksijde en Barvaux.

In Le Cor de Chasse ontdekt men een moderne gastronomische keuken waarbij de schotels door de baas zelf worden samengesteld. De chef werkt hoofdzakelijk met seizoenproducten uit de eigen streek zodat hij leuke seizoengerichte gerechten kan aanbieden. Zoals iedereen die gepassioneerd bezig is, wil men in Le Cor de Chasse de vakkennis graag delen en neemt men deel aan het gastronomische evenement Culinaria, een paradijs voor fijnproevers. De chef is ook lid van «Jeunes Cuisiniers d’Europe». In het restaurant kan men ook een table d’hôtes reserveren, om heerlijk te genieten in een warm en modern kader.cor-de-chasse-1891

Wij opteerden bij onze proeverij voor het ontdekkingsmenu, 62€, en lieten ons verleiden voor de suggestie aangepaste wijnen, 32€. Leuke krokante hapjes bij het aperitief leken een introductie op een rijkelijk en smaakvol ontdekkingsmenu.

Als voorgerecht twee creaties van ‘chevalier’ eentje met garnituur van ganzenlever, groene appel, een tweede vergezeld van paling in ’t groen, volgens een oude recept van Elias’ grootmoeder. De kabeljauw als vis van de dag kreeg een mooi garnituur van tartaar van bloemkool, bloedzurkel en koriander mee. Fris en licht kruidig met diepe toetsen. Asperges en linzen bij het kalf met mooie smaakaccenten, een tweede creatie van het kalf leek veeleer een luxer-uitvoering van stoofvlees dan wel een gastronomische creatie. Mooie zoete desserts moesten het menu in zijn totaliteit opkrikken, opdracht die slechts deels tot een goed einde werd gebracht. De ‘aangepaste’ wijnen, streng gelimiteerde hoeveelheid die slechts éénmaal werd aangeboden, hielden een aanvaardbaar midden-kwaliteit zonder echte kwalitatieve uitschieters.

Le Cor de Chasse – hotel-restaurant – rue des Combattants 16 – 6940 Wéris

Tel 086 – 21 14 98 – www.lecordechasse.be

Gesloten maandagmiddag, dinsdag, woensdag en donderdag middag

Culinaire commentaren:

Tasted4you: 1 minute

onthaal mocht best iets enthousiaster

kamers niet geschikt voor zakenlui (nauwelijks aansluitingspunten en geen werkruimte) uiterst moeilijk toegankelijk voor minder-valide personen

terrastafels worden pas na herhaalde vraag gereinigd

verrassende smaakcombinaties

bleef globaal beneden de verachtingen, kwalitatief scoorde naar onze mening, de vorige exploitatie heel wat beter

Michelin:       1 ster

karakteristieke hoeve in pittoreske omgeving

strak interieur

creatieve keuken

combinaties van smaken en textuur die verrassen en intrigeren

oog voor lokale producten

GaultMillau:  16/20 – 3 mutsen

elegante hedendaagse keuken

brandmerk Generatie W

schitterende hotelkamers

Delta:             3 mutsen

oude kasteelhoeve – charmant hotel

open keuken

elegante wijnkaart