Filem’on 2022

Het programma van Filem’On 2022 is officieel!

De 2022-editie van Filem’On, het Internationaal Filmfestival voor Jong Publiek, vindt plaats van 26 oktober tot 5 november. Onder het thema ‘Ontmaskerd’ worden de Brusselse cinemazalen ingepalmd door kinderen en jongeren van 2 tot 16 jaar!

Het belooft een herfstvakantie te worden om niet snel te vergeten. Ziehier de pijlers die aan bod komen:

  • Halloween @ Filem’On

Halloweenhelden gaat over de de zussen Asger (12) en Petra (10) en hun buurmeisje Esther (12). Halloween was altijd een heel bijzondere dag, maar sinds het overlijden van de vader van de zusjes vieren ze Halloween niet meer. Tot er iets onverwachts gebeurt.. Om op het puntje van je stoel te zitten! Afspraak op 31 oktober om 14u in Cinéma Galeries!

  • Filem’On zoekt detectives

Ben jij een echte detective? Heb jij een oog voor detail om elk mysterie op te lossen? Kom dan zeker naar de Filem’On detectivefilms! Wie weet ben jij de volgende Sherlock Holmes of Paul Juve! Een greep uit het aanbod: Sherlock Junior (5+, Buster Keaton), Sherlock Holmes Serie (9+), Fantômas (10+, André Hunebelle), Who Framed Roger Rabbit (8+, Robert Zemeckis), Detective Bruno (7+, Magdalena Nieć, Mariusz Palej), Clue: The Maltese Mystery (9+, Thale Persen), Agatha, de buurtspion (8+, Karla von Bengston) en Basil, détéctive privé / de speurneuzen (6+, Ron Clements, Burny Mattinson, David Michener en John Musker).

  • Filem’On Mini

De leukste manier om kinderfilms te ontdekken is via Filem’On. Een voorbeeld uit het filmprogramma aangepast aan de allerkleinsten: Fire Charmers is een muzikaal schouwspel vanaf 5+ over bedreigde diersoorten zoals de Thaise vissende kat, de Italiaanse “ululone”, een geelbuikvuurpad, alsmede een robot!  Een muzikale reis en uitnodiging om na te denken over de relatie van de mens met de aarde eronder.

  • Iedereen superheld

Wie is die mysterieuze persoon, die iedereen te hulp schiet? In deze reeks kom je er verschillende tegen. Ook jij kan een superheld zijn! Batman Returns (12+, Tim Burton), Mulan (8+, Barry Cook & Tony Bancroft) en The Mark of Zorro (6+, Rouben Mamoulian).

Het volledige programma van de 2022-editie van Filem’On staat op de website van het festival: www.filemon.be

Hoodie-acteur Armin Mola officieel ambassadeur bij Filem’On

Armin Mola, bekend van de populaire Ketnetserie ‘Hoodie’ en ‘Vloglabs’ is dit jaar de officiële ambassadeur van Filem’On, het Internationaal Filmfestival voor Jong Publiek.

Samen met de jongerenambassadeurs zet Armin zijn schouders onder de zestiende editie van het Filem’On festival, dat plaatsvindt in de herfstvakantie (van 26 oktober tot 5 november). ‘We zijn super blij dat Armin onze ambassadeur wil zijn.’ aldus festivaldirecteur Hilde Steenssens. ‘Hij heeft een directe connectie met de Brusselse jeugd. ‘Hoodie’ speelt zich, net als ons festival, af in Brussel. Ook zal hij al zijn ervaring als acteur delen tijdens een Acteerworkshop.’