Het kookboek van sterrenchefs Jacob Jan Boerma en Thomas Diepersloot
Culinaire verfijning voor de thuiskok! Met Finesse geven sterrenchefs Jacob Jan Boerma (***) en Thomas Diepersloot (*) van restaurant Fine Fleur jou de kans om de technieken en finesse van de gastronomische keuken in je eigen huis te brengen. Dit is niet zomaar een kookboek, maar een uitdaging voor de ware kookliefhebber die op zoek is naar verfijning en smaakvolle gerechten van het hoogste niveau. Het boek is vanaf 22 oktober te koop in de boekhandel en op de website van Fine Fleur.
In Finesse leer je stap voor stap hoe je gerechten bereidt zoals de chefs dat doen in Fine Fleur. Het boek onthult de geheimen van bijzondere technieken en unieke ingrediënten, zodat je zelf als een sterrenchef kunt leren koken. Met gedetailleerde instructies en uitgebreide uitleg, helpt dit kookboek je niet alleen om de recepten te volgen, maar ook om je culinaire vaardigheden naar een hoger niveau te tillen. Hoewel het boek vooral gericht is op de ambitieuze thuiskok, bevat Finesse ook een selectie van tien toegankelijke thuisgerechten, waarmee je de finesse van de chef op een laagdrempelige manier in je eigen keuken kunt ervaren.
Daarnaast serveren de chefs ook een aantal alcoholvrije dranken. Een goede wijn vind je sowieso bij je wijnhandelaar, maar een spannend drankje serveren dat niet te zoet afsmaakt bij verfijnde gerechten, is een boeiende uitdaging. Pure verwennerij op alle fronten!
Ontdek de gerechten van Fine Fleur zoals de chefs ze serveren, maar aangepast voor jouw keuken. Fine dining, perfect uitvoerbaar thuis. Inclusief alcoholvrije pairings die een extra dimensie aan je eetervaring toevoegen. Krijg ook een kijkje in de keukens van de chefs thuis: hoe koken zij op hun vrije dagen?
Over de auteurs : Sterrenchef Jacob Jan Boerma was chef-eigenaar van het legendarische sterrenrestaurant De Leest (***). In 2021 startte hij samen met Thomas Diepersloot Fine Fleur op in de prestigieuze Botanic Sanctuary in Antwerpen. Een half jaar na de opening kreeg het exquise restaurant al zijn eerste Michelin ster.
Fine Fleur* – 1 Michelinster – 16/20 Gault & Millau – Lange Gasthuisstraat 41b – 2000 Antwerpen – Openingsuren: Lunch: Woensdag t/m zaterdag open 12.00u – 13.30u – Diner: Woensdag t/m zaterdag open 18.30u – 20.00u – Gesloten zondag, maandag & dinsdag – www.restaurantfinefleur.be
Finesse : Thomas Diepersloot – Jacob Jan Boerma – Uitgeverij Lannoo
Afwerking: Hardback – Aantal pagina’s: 208 – Fotografie: Kris Vlegels
Verschijningsdatum: 22 oktober 2024 – EAN: 9789401430272 – Adviesprijs : 29,99 euro