Fitou wijnen 2 – ondergrond 100% schist

Domaine Lerys – tradition 2014 – Domaine Lerys

Assemblage van 60% Carignan en 40% Grenache noir, gekenmerkt door een volledige manuele oogst en een aangepaste carbonische maceratie van de geassembleerde sappen.

In het glas een mooie purperen mantel met robijnrode en violetachtige glinsteringen. In de neus geeft deze wijn intense aroma’s prijs van zwart fruit, cassis en braambessen. Ook enkele delicate toetsen van kreupelhout en thijm.

In de mond een volronde aanzet, krachtig met leuke frisheid en elegantie. Een aangename wijn waarvan de kracht van de oude wijnstokken wordt geapprecieerd hoewel de wijn een leuke jeugdigheid uitstraalt.

Partage 2015 – Domaine Esclarmonde

Assemblage van 30% Carignan, 30% Grenache noir en 40% Syrah. Wijn met traditionele vinificatie die 9 maand rijpt.

In het glas een leuke granaatkleurige mantel met intense violetachtige schitteringen. In de neus een overvloed van florale en fruitige aroma’s van zwarte bessen met toetsen van violet en erg subtiele hints van zoethout.

In de mond krijgen we een zachte en soepele aanzet, mooi volumineus en rond, de mooie frisheid symboliseert een evenwichtige wijn met delicate fruitige toetsen.

Past perfect bij magret van eend met saus van cassis en bosbessen.

Cuvée Prestige 2015 – Maîtres vignerons de Cascastel

Assemblage van 45% Carignan, 30% Grenache noir en 25% Syrah. Manuele oogst, gevolgd door een traditionele vinificatie en rijping in cuves.

In het glas een robijnrode mantel met lichtbruine glinsteringen. In de neus ontplooien zich intense, rijke en expressieve aroma’s met kruidige hints vermengd met toetsen van rijp zwart fruit en subtiele gekonfijte accenten.

In de mond een volronde aanzet, met mooie vettige accenten en gereserveerde tannines, een mooie prestigieuze wijn.

Noble de temps 2015 – Domaine de la Rochelierre

Assemblage van 50% Mourvèdre, 30% Carignan en 20 % Grenache noir. Traditionele vendange, de eindfermentatie en malo-lactische fermentatie gebeurt op vat met een rijping van 13 maand op nieuwe eiken vaten.

In het glas robijnrood met violetachtige reflecties. In de neus intense aroma’s van zwart fruit die afwisselen met zachte kruidige toetsen en licht gerookte accenten, maar ook delicate toetsen van pruimen.

In de mond een volronde, rijke en krachtige aanzet met mooie toetsen van vanille en boterachtige accenten. Mooie frisse afdronk, volumineus en evenwichtig die lang blijft nazinderen.