Fitou wijnen 3 – argilo calcaire ondergrond

Clos Padulis 2014 – Clos Padulis

Assemblage van 40% Carignan, 20% Grenache noir en 40% Syrah. Na de oogst volgt een traditionele maceratie met rijping in cuves.

In het glas een brillante granaatkleurige mantel met intense violetachtige glinsteringen. In de neus aroma’s van zwarte bessen en rijpe pruimen maar ook toetsen van zwarte en grijze peper die zorgen voor erg complexe aromatische hints.

In de mond leuke volronde kruidige accenten, weelderige smaakaccenten die zorgen voor een evenwichtige en mooie afdronk. Het harmonieus samenspel van de aroma’s creëert erg mooie maar delicate tannines.

Leuke compagnon bij o.m. hazenrug

Ancestrale 2014 – Domaine Bertrand-Bergé

Assemblage van Carignan, Syrah, Grenache noir en Mourvèdre. Manuele oogst met traditionele maceratie. De rijping vindt deels plaats gedurende 12 maand in eiken vaten, deels in cuves. De assemblage van de sappen gebeurt net voor het bottelen van de wijn.

In het glas een diep purperen kleur met bruine accenten. In de neus opent deze wijn met frisse toetsen van zwarte bes, vrij spoedig gevolgd door leuke accenten van zoethout en vermengd met hints van zachte kruiden.

In de mond krijgen we een delicate volronde aanzet met mooi volume, aangevuld door een leuke frisheid terwijl toetsen van zachte kruiden zorgen voor mooie eindaccenten bij de afdronk.

Aanbevolen bij een lamscarré met pruimen.

T de Tauch 2015 – Les Vignerons du Mont Tauch

Assemblage van 40% Carignan, 35% Grenache noir en 25% Syrah. Aparte vinificatie van elk ras met traditionele eraflage en lange cuvaison.

In het glas een intense donkere robijnkleurige mantel met overvloedige violetachtige accenten. In de neus mengen zich aroma’s van zwarte bessen met subtiele hints van grijze en zwarte peper.

In de mond een krachtige en volronde aanzet met een harmonieuze afdronk met lichte kruidige accenten, een mooie volle fruitige wijn met een meerjarige bewaarcapaciteit.

Compagnon bij diverse wildbereidingen.

Sarrat d’en Sol 2015 – Nicolas Brassou Domaine Sarrat d’En Sol

Assemblage van 60% Carignan, 15% Grenache noir en 25% Syrah. Traditionele vinificatie met een prefermentaire koude maceratie voor de Carignan, Rijpt 8 maand op fines lies.

In het glas een robijnrode intense mantel met purperen en violetachtige accenten. In de  neus krijgen we fijne en delicate aroma’s met toetsen van pruimen en zwart fruit maar ook leuke gekonfijte hints doorweven met subtiele toetsen van koffie.

In de mond een persistante rijke wijn, behoorlijk harmonieus. Mooie toetsen van de cacaoboon, de delicate hints van koffie mengen zich vlot met accenten van zwart fruit.

Past perfect bij rundvlees met ganzenlever en vergeten groenten.