De overige adresjes van L’ Eau Vive

Le Cube – De jongste telg van de familie L’Eau Vive, ligt op een boogscheut van L’Eau Vive, ook aan het water, en is een nieuw soort gîte. In dit hypermoderne huis in de vorm van een kubus is plaats voor zes personen. Het telt twee kamers, een zitkamer met zetelbed, een badkamer en een keuken. Je kan hier logeren na een bezoek aan het restaurant, of een weekend of enkele dagen komen relaxen in het groen. Le Cube kan afzonderlijk worden gehuurd, je hoeft dus niet in het restaurant te gaan dineren.

L’Espace Medissey -Wie er graag even tussenuit wil en toch niet te ver wil rijden, zal deze plek met zijn vele troeven – waaronder de ligging in het midden van een schitterend stukje natuur – zeker weten te waarderen. Dit hypermoderne huis, met grote tuin en buitenzwembad, is geschikt voor twaalf personen (zes kamers). Op dinsdag en woensdag kan je het huis huren zonder daarbij in het restaurant te moeten dineren. Er staat je ook een grote keuken ter beschikking. In deze keuken geeft Pierre trouwens elke maand een kookworkshop.

Herfstpromotie L’Espace Medissey, elke maandag-, donderdag- en zondagavond kunnen twee personen die houden van rust hier komen logeren tegen een forfaitaire prijs van € 330 voor twee personen, viergangendiner in L’Eau Vive (inclusief drank) en ontbijt inbegrepen.

Le Comptoir de l’Eau Vive -In Erpent, boven Namen en vlakbij de autosnelweg, opende Pierre Résimont zijn tweede en voor een breder publiek toegankelijke restaurant. Een restaurant van het type ‘comptoir’, met gulle streekgerechten, maar ook met een jonge keukenbrigade en al even jong zaalpersoneel, dat net zo bereidwillig en enthousiast is als hijzelf. Pierre Résimont : “Het was eigenlijk mijn bedoeling om de producten te verkopen waarmee ik werk tijdens de kooklessen. Deelnemers vertelden me namelijk vaak dat ze moeite hadden om de ingrediënten te vinden in de handel. Een vriend van me, die actief is in de immobiliën, vertelde me over een nieuw complex dat zou worden gebouwd in de omgeving van Namen. Zo ontstond het idee om me er te vestigen en die producten te gaan verkopen, maar algauw volgde het andere idee om er gerechten te serveren die ik zelf graag eet, buiten het gastronomische circuit. Eenvoudige, lekkere gerechten, tegen een democratische prijs, en dus binnen ieders handbereik, maar tegelijk ook bereid met kwaliteitsvolle ingrediënten.”

De kers op de taart: het schitterende boek ‘RESIMONT, l’Eau Vive’ . Bij Génération W verscheen in november 2016 een prachtig boek dat het parcours schetst dat dit ongebruikelijke maar vastberaden, constante en coherente koppel heeft afgelegd. Het verleidelijke en originele boek schetst waarheidsgetrouw de geschiedenis van het koppel, hun huis en vooral van hun geharde maar o zo innemende karakters. De teksten zijn van de hand van Pierre Résimont en Eric Boschman. Antoine Mélis tekende voor de schitterende en uiterst originele foto’s.