Fleuramour – Crystal & flowers

Hét lente-uitje voor bloemenliefhebbers!

De lente loert om de hoek en de coronabarometer kleurt niet langer rood. Reden temeer om te vieren, dus pakt het befaamde bloemenfestival Fleuramour dit jaar uit met een extra voorjaarseditie. ‘Fleuramour – Crystal & Flowers’ vindt plaats van 20 t.e.m. 22 mei in en rond de kristalfabriek van Val Saint Lambert, het kasteel en de oude cisterciënzer abdij in Seraing, nabij Luik. Tickets zijn nu al verkrijgbaar in voorverkoop.

Duizenden bloemen in een wereld van kristal

‘Fleuramour – Crystal & Flowers’ verenigt twee bijzonder nobele producten: bloemen en kristal. Bezoekers ontdekken duizenden bloemen in allerlei kleuren en variëteiten, verwerkt in indrukwekkende creaties van bloemstylisten uit heel België. En dat is nog niet alles. Ook de fascinerende wereld van de kristalkunst staat tijdens deze editie in de spotlight.

Tal van leuke activiteiten

‘Fleuramour – Crystal & Flowers’ is een onmisbaar lente-uitje voor bloemenliefhebbers. Dit staat op het programma: Floraal parcours doorheen de historische gebouwen van Val Saint Lambert – Revolutionaire bloemendecoraties van Belgische kunstenaars  – LIVE demonstraties bloemsierkunst door meesterfloristen – Bezoek aan de befaamde kristalfabriek en het museum – Wedstrijden bloemschikken voor hobbyisten en professionals – LIVE demonstraties kristalblazen – Pop-upmarkt met leuke hebbedingen en delicatessen evm.

Prachtig domein van Château du Val Saint Lambert

Tijdens ‘Fleuramour – Crystal & Flowers’ kom je terecht in een stukje industriële geschiedenis. Hier zag het wereldvermaarde kristal van Val Saint Lambert het levenslicht om vervolgens wereldfaam te verwerven. Het bijhorende kasteel laat een bijzondere indruk na en de gerestaureerde abdij zal door haar grootsheid meerdere monden doen openvallen. Aangekleed met bloemen moet dit van 20 tot en met 22 mei wel een topbestemming zijn.

Tickets en info

Tickets voor ‘Fleuramour – Crystal & Flowers’ zijn in voorverkoop verkrijgbaar op de website van het event: www.crystalflowers.be Ticketprijs : € 20 voorverkoop | € 22 euro aan de kassa | kinderen -12 jaar gratis. Datum en openingsuren: Van 20 tot en met 22 mei 2022, elke dag van 10 tot 18 uur. Adres: Esplanade du Val Saint Lambert, 4100 Seraing (B) Illustraties : ‘Fleuramour – Crystal & Flowers / Studio PSG’.