Blandine Benedetti, nieuwe voorzitter Union de Prodcuteurs de Saint-Emilion

Tijdens de Raad van Bestuur werd Blandine Benedetti verkozen tot voorzitter van de Union de Producteurs de Saint-Emilion. Zij volgt Jean-François Danglade op, die al 14 jaar bij de coöperatieve groep werkt en die zij sinds 2021 bijstaat als Vic-President.

Een vrouw aan het hoofd van de producentenvereniging van Saint-Emilion

90 jaar na de oprichting van de unie van producenten van Saint-Emilion, waaraan haar overgrootvader Fernand Carusseau deelnam, staat Blanche Benedetti als eerste vrouw aan het hoofd van de oudste coöperatieve wijnmakerij van de Gironde.

Zij is een jonge en dynamische wijnbouwster uit Saint-Hippolyte, die na verkozen te zijn als administrateur, vice-voorzitter werd aan de zijde van Jean-Francois Danglade. Deze overdracht zal de nieuwe voorzitter in staat stellen de ontwikkeling van de coöperatie en haar diensten voort te zetten in een omgeving waar de druk op de grond groot is.

Blandine Benedetti zal worden bijgestaan door Jean-François Danglade, verkozen tot 1ste vice-voorzitter en Bernard Robles, 2de vice-voorzitter. De andere leden van het bureau zijn Michel Fort, penningmeester; Thierry Duverger secretaris; Christian Pascaud en Lauent Audigay bestuursleden.

De Union de Producteurs de Saint-Emilion in een paar woorden

Opgericht in 1931, is deze unie historisch gezien de eerste coöperatieve wijnmakerij in de Gironde. Ze verenigt momenteel 150 wijnbouwers die 620 hectaren cultiveren verspreid over de 9 gemeenten van de appellation Saint-Emilion en produceert een gamma van meer dan 50 châteauxwijnen en merken in Saint-Emilion Grand Cru, Saint-Emilion, Montagne Saint-Emilion, Saint-Georges Saint-Emilion, Puisseguin Saint-Emilion, Lussac Saint-Emilion, Castillon-Côtes de Bordeaux, Bordeaux Supérieur en Bordeaux.

De unie heeft sinds 1996 het label “agri-confidence” en zet zich in om in alle stadia van de wijnproductie, van de wijnstok tot in het glas, de gevolgen voor het milieu te beperken en de biodiversiteit in stand te houden.