Forest Vermouth: dry, white & red: 100% Belgisch – 100% ecologisch en helemaal hip

Distilleerderij Forest Spirits van Jurgen Lijcops, topsommelier en eigenaar van Bar Burbure, zet met drie verschillende Vermouths nieuwe standaards. De aperitieven op basis van wijnmost versterkt met alcohol en natuurlijke aromaten onderscheiden zich immers door hun buitengewone concentratie aan smaak en aroma. Na de gin renaissance kent nu eveneens vermouth met zijn kenmerkende kruidige, zacht bittere smaken een wedergeboorte én krijgt ineens ook een duidelijke kwaliteitsinjectie.

Elegante verfijning, spanning en aparte intensiteit kenmerken deze 100% natuurlijke en volledig Belgische producten. Ze worden geproduceerd op basis van allerlei kruiden die op een ecologische manier op het Forest-domein van 3,5 hectare nabij Antwerpen bloeien en groeien. Deze drie vermouths zijn daardoor geen meelopertjes maar eisen door hun complexe, verhalende smaakschakeringen en prikkelende aroma’s onmiddellijk alle aandacht op. Ze krijgen iets meditatiefs en overstijgen aldus vanzelf  de alledaagsheid van een lekker aperitief.

Voor de liefhebber van een verfijnde vermouth maakte Jurgen Lijcops drie verschillende types. Het zijn alle drie puur ambachtelijk producten die daardoor sedimenten en natuurlijke restdeeltjes kunnen bevatten. Ze kunnen gekoeld, on the rocks of als verfijnd ingrediënt in cocktails gedronken worden. De flessen met 18% alcohol volume zijn na opening beperkt houdbaar en worden best  koel bewaard.

Drie verschillende vermouths:

Forest Vermouth Dry® bevat streng geselecteerde Belgische witte en rode wijnen van diverse domeinen. Deze vermouth krijgt zijn complex karakter door kruiden die uitsluitend op het Forest domein in Ranst geplukt worden zoals hyssop, bonenkruid, scharlei, kamille, Sint-Janskruid, duizendguldenkruid en paardenbloemwortel. De vermouth pleziert verder met een fijn karwij accent en laat naast een droge afdronk ook exotische aroma’s van chocolade, vanille, koffie, sinaasappel, mandarijn en peer na.

Forest Vermouth Blanc® wordt gemaakt van streng geselecteerde Belgische witte wijnen van diverse domeinen. Het is een bijzonder rijk geschakeerde vermouth dankzij het fijn gedoseerd gebruik van  hyssop, bonenkruid, scharlei, kamille, Sint-Janskruid, duizendguldenkruid, paardenbloemwortel, zoethout, gentiaan, steeltjespeper, Jamaica peper, kardemom en kruidnagel. Deze vermouth charmeert door de frisse aroma’s van citrusvruchten en een zachte, halfzoete afdronk.

Forest Vermouth Rouge® heeft streng geselecteerde Belgische rode wijnen van diverse domeinen als basis. Deze vermouth krijgt body en structuur door een infusie van kruiden en specerijen waaronder hyssop, bonenkruid, scharlei, kamille, Sint-Janskruid, duizendguldenkruid en paardenbloemwortel. Warme aroma’s van chocolade, vanille, peer en kaneel en een zachte, halfzoete afdronk zorgen voor verfijnd smaakplezier.

Forest Vermouth – Prijs: 19,95€ voor 70cl – Te koop bij drankenhandelaars en Colruyt www.forest-spirits.com