France Nturisme

Dichterbij de natuur, gezondheid, spiritualiteit en duurzaam leven.

Vijf redenen om voor naturisme te kiezen

Meer dan ooit willen we graag dichterbij de natuur zijn, gezond, spiritueel en duurzaam leven en juist nu het gevoel van vrijheid omarmen. Naturisme past perfect in deze trend. Steeds meer mensen zijn nieuwsgierig naar hoe het is om je vakantie bloot door te brengen. Het goede nieuws: wie het probeert is meestal meteen verkocht. Hoe geef je jezelf bloot? Vijf redenen om voor naturisme te kiezen.

Dichterbij de natuur, in je blote vel

Blootcampings en andere naturisten plekken liggen op de rustigste, mooiste plekken in de natuur. Waar je je echt bevoorrecht kan voelen, zeker onder de warme Franse zon. Zoals camping Le Serignan Plage Nature, aan een fijn naaktstrand aan Middellandse zee, tussen wijngaarden en wilde paarden, met vlakbij het Canal du midi en interessante stadjes als Béziers, Sète en Pézenas. Of neem Domaine de la Sablière in de canyons van de Cèze, een officieel natuurgebied midden in het ruige ongerepte binnenland van de Gard. Het voelt volkomen natuurlijk en oer om hier in je blootje te zijn, in deze ongepolijste omgeving.

De beste wellness

Goed zorgen voor je lijf en voor je binnenwereld: geen wonder dat juist op Franse naturisme adressen de wellnessmogelijkheden riant zijn. Van yoga, sofrologie, meditatie, pilates, botanische wandelingen en fitness tot (baby)massages, jacuzzisessies en thalassobehandelingen. En ideaal: geen gehannes met badjassen en badpakken: je bent er toch al bloot. Wie de brochure van France4Naturisme downloadt, ziet wat er allemaal mogelijk is.

Alle seinen staan op groen voor bodypositivisme

Bodypositivisme – bopo voor ingewijden – begon in de jaren zestig als een protestbeweging onder zwarte vrouwen, die helemaal klaar waren met het ophemelen voor het ranke, blanke, modieuze lichaam als schoonheidsideaal. De meeste mensen hebben heel andere lijven, en waarom zou je je daarvoor moeten schamen? Ze hadden gelijk: al die aandacht voor uiterlijkheden, het is grotendeels verspilde energie. Veel fijner is die ballast van je af te werpen en op zoek te gaan naar innerlijke rust, leven in het hier en nu, je lijf te omarmen en je bezig te houden met écht essentiële zaken.

Body positivity is here to stay.

 

Bloot gaat hand in hand met creatief

Wie zich bevrijdt van zijn kleding, krijgt vaak zin om nog veel meer nieuwe dingen uit te proberen. Een greep uit de mogelijkheden deze zomer: pottenbakken op La Sablière, zelf cosmetica, zee en tandpasta maken (Le Sérignan Plage Nature) en muzikale workshops op Euronat in de Gironde (djembé, ukulele en meditatieve zang). In het Théâtre de Verdure van Euronat – een openluchttheater in het bos – zijn ook altijd veel concerten en yogasessies.

Focus op duurzaam

Naakt recreëren maakt je meer bewust van de natuur en de kwetsbaarheid van het leven. De verschillende domeinen van France4naturisme zetten zich actief in op het gebied van duurzaamheid en hebben al tientallen jaren het Green Key label. Logisch dat veel gasten van Domaine Arnaoutchot (aan de Atlantische zuidwestkust) meedoen aan de jaarlijkse strandschoonmaakactie, in samenwerking met La Surfrider Foundation. Belezy heeft een biologische moestuin die op duurzame wijze wordt bewerkt en bij Riva Bella is zelfs de kids club eco friendly. Fijn om goed bezig te zijn, dat is de naakte waarheid!

Informatie en inspiratie is te vinden in de gloednieuwe brochure:  France 4 naturisme 2022 NL (calameo.com)

Fotocredit: celinehamelin.com