Gallina de Piel wines

Gallina de Piel Wines verkrijgbaar op de Nederlandse en Belgische markt

“Een passie-project van David Seijas, de ex-sommelier van El Bulli”

Vanaf dit voorjaar zijn de bijzondere wijnen van David Seijas, 10 jaar de sommelier van El Bulli, weer verkrijgbaar op de Nederlandse en Belgische markt. Tijdens zijn tijd bij El Bulli had hij het genoegen om de beste wijnen ter wereld te mogen schenken, naar de mooiste wijnregio’s te reizen, de beste wijnboeren te ontmoeten en zich te omringen met ’s werelds beste gastronomie. Dit stimuleerde David om constant de grenzen naar de best passende wijnen op te zoeken én deze te verleggen.

David Seijas zet zijn passie voor wijn voort in Gallina de Piel Wines, dat na een kippenvel moment na de eerst gebottelde oogst in 2016 werd opgericht in 2017. Het bedrijf dankt haar naam aan een verspreking van Johan Cruyff in zijn tijd bij FC Barcelona, waar David groot fan van is. Cruyff wilde eigenlijk “kippenvel” zeggen maar maakte daar “Gallina de Piel” van. Wat letterlijk vertaald in het Spaans “vel van kip” betekend. Gallina de Piel Wines produceert wijnen in samenwerking met de beste oenologen en in verschillende streken. De wijnen zijn afkomstig uit met zorg geselecteerde wijngaarden met unieke lokale druifsoorten.

Op de wijnkaart bij toprestaurants

De wijnen van Gallina de Piel zijn door hun ongekende prijs-kwaliteit niet onopgemerkt gebleven, bij een aantal top restaurants in Nederland en België. Zo staan ze op de wijnkaarten van onder andere The Jane in Antwerpen, De Kromme Watergang in Hoofdplaat, Rijks Amsterdam en Spectrum, het restaurant van het Waldorf Astoria, ook in Amsterdam.

Gallina de Piel Wines biedt momenteel de volgende 7 wijnen aan: Entry-level (Best value wines): Ikigall, wit (D.O. Penedès) €11,50 incl. btw, Pinkgall, rosé (D.O. Navarra) €11,50 incl. btw ;  Mimetic, rood (D.O.P. Calatayud) €11,50 incl. btw – Mid-range (Roots) : Manar dos Seixas, wit (D.O. Ribeiro) €18,55 incl. btw,   Roca del Crit, rood (D.O. Empordà) €18,55 incl. btw; Top-range (Single vineyard) :   Mazapé, wit (D.O. Tenerife) niet verkrijgbaar en Canyerets, rood (D.O.Q. Priorat) niet verkrijgbaar

Het verhaal achter de fles is voor Gallina de Piel Wines van groot belang, zo wordt er gebruik gemaakt van opvallende etiketten en technische fiches met alle details van de wijnen. Het etiket van de mid-range wijnen vindt zijn oorsprong in bekende kunststromingen, terwijl de etiketten van de top-range wijnen geïnspireerd zijn op het periodiek systeem der elementen.

HermanWines uit Axel (Zeeuws-Vlaanderen) is exclusief importeur van Gallina de Piel Wines in Nederland en België alsmede agent voor verschillende landen in de rest van de wereld. Er is niet voor niets gekozen voor een samenwerking met HermanWines; een écht familiebedrijf (4e generatie wijnimporteurs, sinds 1929) met alleen maar focus op kwaliteit. Het gigantische assortiment dat bestaat uit meer dan 2.500 verschillende wijnen is met name klassiek Europees, met veel referenties waar David graag mee werkte bij El Bulli. www.HermanWines.com