Fruit Logistica 2022

Voorsprong door kennis

Het event-programma van de toonaangevende vakbeurs voor de mondiale fruithandel, die van 5 tot en met 7 april 2022 in Berlijn plaatsvindt, biedt informatie over alle onderdelen van de waardeketen en helpt zo om betere zakelijke beslissingen te nemen.

De kwestie van de duurzaamheid, met name wat de teelt, de verpakking en het vervoer betreft, de gevolgen van de klimaatcrisis voor de producenten, de digitalisering van de landbouw en de veranderende goederenstromen zijn slechts enkele van de complexe uitdagingen waarmee de internationale fruithandel wordt geconfronteerd. Gefundeerde antwoorden en innovatieve benaderingen van oplossingen worden gepresenteerd en besproken in het uitgebreide gespecialiseerde begeleidende programma op de FRUIT LOGISTICA 2022 van 5 tot 7 april 2022.

Fresh Produce Forum : 5 tot 7 april 2022, Hal 27, simultaanvertaling in het Duits, Engels, Frans, Italiaans en Spaans. Tijdens het Fresh Produce Forum zullen actuele en belangrijke thema’s die in de hele waardeketen een rol spelen, worden besproken In tien sessies van een uur kunnen de deelnemers de brandende uitdagingen leren kennen en oplossingen bespreken met internationale deskundigen. Jaar na jaar levert de internationale fruithandel een immense bijdrage aan de gezonde voeding van mensen wereldwijd. In veel landen zijn groenten en fruit ook belangrijke economische factoren. Maatschappelijke ontwikkelingen en mondiale gebeurtenissen, zoals de pandemie of de klimaatcrisis, herdefiniëren echter voortdurend de randvoorwaarden en vragen om nieuwe antwoorden. Het Fresh Produce Forum levert een belangrijke bijdrage om al deze uitdagingen aan te gaan. Zo zal bijvoorbeeld het consumentengedrag van de toekomst onder de loep worden genomen, zal worden gezocht naar intelligente oplossingen in de vervoerslogistiek, zal de bescherming van het klimaat en de biodiversiteit voor de toekomstige bananenteelt worden geanalyseerd of zal slimme hightech voor de detailhandel worden gepresenteerd.

Logistics Hub : 5 tot 7 april 2022, Hal 26, conferentietaal Engels. De Logistics Hub zal in vijf interactieve sessies terugblikken op de voorbije twee jaar en proberen een aantal vertrouwde onderwerpen in een nieuw licht te bekijken. De door een pandemie getroffen wereldeconomie is weer op gang gekomen, maar wat de gevolgen voor de bevoorradingsketen voor bederfelijke voedingsmiddelen, met inbegrip van materiaaltekorten, betreft, kan het langer duren voordat deze ontwarring optreedt. De belangen van exporteurs van verse producten en de belangen van expediteurs lijken nooit verder uit elkaar te hebben gelegen dan vandaag, met expediteurs die in het midden zitten en de traditionele sector van de gekoelde opslag die in de coulissen wacht met zijn eigen belangen en uitdagingen op het gebied van de bevoorradingsketen. Om het systeem weer zo normaal mogelijk te laten functioneren, moeten alle partijen weer fysiek met elkaar in contact komen. FRUIT LOGISTICA is hiervoor het ideale platform.

Future Lab : 5 tot 7 april 2022, Hal 2.2, simultaanvertaling in het Duits, Engels, Frans, Italiaans en Spaans. Gezonde voeding, regionale producten, het vermijden van foodwaste en het beperken van verpakkingsmateriaal – het zijn allemaal onderwerpen die voor de consument steeds belangrijker worden. Deze onderwerpen worden ook behandeld door de sprekers van het Future Lab. Gustav Nyström van het onderzoeksinstituut Empa zal een methode presenteren om waarde toe te voegen aan restproducten uit de groenten- en fruitsector door hoogwaardige cellulosevezels te extraheren en deze op te spuiten als coating om vers fruit te beschermen. Verwacht wordt dat dit de shelf life zal verlengen en zo de food waste zal verminderen. Salifaktur GbR is het eerste Duitse bedrijf dat op commerciële basis zoutplanten kweekt voor de horeca en de groothandel. Asperges liggen op ieders lippen, maar hoe zit het met zee asperges? In zijn lezing zal Julian Engelmann het regionale karakter, de teelt en het potentieel van het product bespreken. Daartussen ligt natuurlijk een breed terrein: van het sensorisch registreren van fruit, het bewaken en garanderen van de kwaliteit van (biologisch) voedsel tot het ontstaan van een wereldwijd handelsnetwerk van een product.

Tech Stage : 5 en 6 april 2022, Hal 9, simultaanvertaling in het Duits, Engels, Frans, Italiaans en Spaans. De uitdagingen van de fruitindustrie zijn talrijk en kunnen op vele gebieden niet meer zonder technische oplossingen worden aangegaan. Van verwerkingstechnologie en teeltmethoden tot kassentechnologie en irrigatiesystemen die een grote invloed hebben op de opbrengst – op alle gebieden gaan de ontwikkelingen snel. Voor de spelers in de industrie is het daarom des te belangrijker de beslissende processen niet te missen en tijdig de koers voor de toekomst uit te zetten. De Tech Stage biedt hiervoor het perfecte podium: Onder andere het bedrijf Tevel Aerobotics zal verslag doen van trends op het gebied van wereldwijde landbouwtechnologie en laten zien welke rol kunstmatige intelligentie en robotica spelen. De supply chain-specialist Tive richt zich op de uitdagingen van transport en legt uit hoe bederfelijke goederen op tijd en in perfecte staat op hun bestemming aankomen. En Moleaer gebruikt het voorbeeld van chemievrije waterzuivering om te laten zien hoe de voedselproductie nog duurzamer en grondstofvriendelijker kan worden.

Start-up stage : 7 april 2022, Hal 9, conferentietaal Engels. Op 7 april wordt de Tech Stage omgetoverd tot de Start-up stage. Jonge bedrijven kunnen dan op dit podium hun bedrijfsmodellen presenteren en praten over nieuwe technologieën en hun toekomstvisies voor de industrie. Digitaal farming, intelligente robots, Supply Chain Management, de volgende generatie van verticaal farming en oogstmonitoring in kassen met een volledig geautomatiseerde vliegende drone – de onderwerpen zijn even boeiend als divers.