Gastronomisch restaurant Hof van Craynbergh: driemaal kunst

De figuurlijke storm rond de 20ste verjaardag van het Hof Van Craynbergh is ondertussen ietwat geluwd wat niet wegneemt dat de festiviteiten nog even duren. Los van alle activiteiten rond dit jubileum, krijg je er in de toekomst niet alleen op kunstzinnige wijze creaties op het bord geserveerd, maar ook het bord zelf is kunst! Met ‘Ann@Craynbergh’ tovert gastvrouw Ann Van Beersel klei tot kunstzinnige borden, tafelgerei en –decoratie. Een grotere persoonlijke en unieke presentatie dan deze is nauwelijks denkbaar! En dan is er nog het jonge geweld van de familie: David Reheul. Gastheer, gekwalificeerd sommelier (Spermalie, Brugge), een gediplomeerd chocolatier met z’n eigen chocolade-atelier op het domein ‘H-Chocolate’. Fijnzinnige, soms eigenzinnige, maar immer delicieuse smaken en ingrediënten boetseert hij tot pralines die nog lang blijven nazinderen op de smaakpapillen. Gastronomie, keramiek en chocolade: in dit familiebedrijf worden ze middels de kunstzinnige en creatieve handen van deze drie meesters in hun vak, geboetseerd tot een streling van vele zintuigen.

Puur, eenvoud, zuiver, fijn ….een traditionele keuken met een verfrissende touch: focus op smaak, structuur, contrast en presentatie is de eerste verrassing in een boeiende wereld waar Ignace kan experimenteren en creëren, zijn werk, maar vooral een hobby, een onstuitbare passie …

Ann @ Craynbergh

Door haar creatieve en kunstminnende opleiding van interieur architecte te Sint-Lucas Brussel heeft Ann steeds een ruime interesse getoond voor kunst, kleuren, stijl, design, ontwerp… Dit is voor haar een boeiend onderwerp gebleven. Al een aantal jaren kriebelde het ondanks de drukke bezigheden als gastvrouw in het restaurant, om terug iets met haar opleiding te doen…. terug de creatieve toer opgaan!

Om dit functioneel te kunnen gebruiken koos ze uiteindelijk voor de tak “KERAMIEK”. Het domein en restaurant “Craynbergh” heeft de ligging en de omgeving om terug met kunst te experimenteren. Ze volgde in de academie te Mechelen  een opleiding “Kunst & Keramiek” om met klei en porselein te werken, decoreren en te groeien in persoonlijke ideeën. Keramiek is zeer uitgebreid en het leerproces is groot,… de passie en creativiteit is oneindig.

Haar eerste borden en decoratiestukken voor “Hof van Craynbergh” zijn reeds gerealiseerd. Geregeld komen er nieuwe ontwerpen bij ….. en zo blijft alles groeien en veranderen. Gasten krijgen een huisgemaakt erg decoratief onderbord, de gerechten worden geserveerd in eigen creaties van leuke kommetjes, de kaarsjes branden in prettige huisgemaakte kandelaars en potjes. Creativiteit is immers eindeloos.

De kers op de creatieve taart is het eigen chocoladeatelier “H-CHOCOLATE” op de Craynbergh van zoon David. Smaak, combinaties, verfijning, …. ontdekken en zich hier in verdiepen, zijn twee aspecten die David zowel in wijn als pralines terugvindt. Tijdens zijn opleidingen te SPERMALIE Brugge en PIVA  Antwerpen met de bijhorende ervaringrijke stageplaatsen zoals “Interscaldes” te Nederland, “Wittamer” te Brussel,… leerde hij herontdekken. Wijn is een domein dat hem steeds enorm geïnteresseerd heeft en waarin hij zich momenteel ook in verdiept, het is erg leuk om met klanten over wijn te filosoferen.

Maar pralines ontwerpen en smaken combineren vindt hij bijzonder boeiend vandaar dat hij tracht om een eigen en nieuwe stijl van pralines te creëren. Dit met een zeer pure smaak die varieert van kruiden tot fruit en specerijen, meer dan het proeven waard. Voor het 20-jarig bestaan van Hof van Craynbergh brengt H-Chocolate 2 Limited editions trouwens pralines met een uitgesproken smaakpalet.

Ietwat onbegrijpelijk dat deze creatieve ontbolsteringen en schitterende bereidingen nog geen Michelinster wisten weg te kapen, het lidmaatschap van de Huizen van Goede Smaak is ongetwijfeld meer dan een stap in de goede richting.

Hof van Craynbergh – Mechelsebaan 113 – 3140 Keerbergen

Tel 015-51 65 94 – www.hofvancraynbergh.be

Gesloten op maandag, dinsdag, woensdagmiddag, zaterdagmiddag en zondagavond