Gastronomische workshops op eat! Brussels, drink! Bordeaux

Tijdens het gastronomische festival eat! BRUSSELS, drink! BORDEAUX, dat van 8 tot 11 september 2016 plaatsvindt in het Warandepark, zal men heerlijke gerechten proeven en genieten van de diversiteit van de Bordeauxwijnen. De meest leergierige festivalgangers kunnen er terecht in de Mmmmh!-workshops om er te leren werken met kookpotten en verse producten. In het paviljoen van de Ecole du vin de Bordeaux kunnen ze dan weer de geheimen van de Bordeauxwijnen ontdekken. Daarnaast kunnen ze ook kiezen voor een uitzonderlijke workshop gewijd aan de degustatie van de Grands Crus Classés.

eat! BRUSSELS, drink! BORDEAUX is met zijn verschillende gastronomische en wijnstands de plek om te ontspannen en te genieten na een zware werkweek. Naast de culinaire ontdekkingen biedt het festival ook workshops voor iedereen die zelf achter het fornuis wil kruipen tijdens het evenement. De gelegenheid bij uitstek om te koken en bij te leren in het unieke kader van het Warandepark.

Mmmmh!-kooklessen

Het hele weekend door organiseert Mmmmh! kooklessen. Zowel beginners als experts krijgen hier de kans om uiteenlopende aspecten van de traditionele of creatieve keuken van hier of elders te ontdekken.

Er is voor elk wat wils: of het nu een chic diner is, bereid voor eregasten, of een originele maaltijd, klaargestoomd voor familie of vrienden. Dit jaar bieden de ateliers bovendien een exclusieve nieuwigheid: Alex Joseph (Rouge Tomate), Ugo Federico (Racines) en Karen Torosyan (Bozar Brasserie), een aantal bekende Brusselse chefs op eat! BRUSSELS, drink! BORDEAUX, zullen ook, de tijd van een les, hun kookkunst met de festivalgangers delen. Ook kinderen kunnen er vergezeld van hun ouders workshops volgen om de smaak van het koken te pakken te krijgen en kleine chefs in spe te worden.

Informatie en reservering op www.eat.brussels. Opgelet, het aantal voorinschrijvingen is beperkt – Het is ook mogelijk om de dag zelf in te schrijven aan de kassa.

Ecole du vin de Bordeaux

Tijdens het festival is het paviljoen van de Ecole du vin de Bordeaux de afspraak voor nieuwe en ervaren liefhebbers van wijn en gastronomie. Ook dit jaar zullen de ateliers die de reputatie van de school maken, aanwezig zijn op eat! BRUSSELS, drink! BORDEAUX. Op het programma: het combineren van Bordeauxwijnen en gerechten, kennismaking met de Bordeauxwijnen, de witte Bordeauxwijnen, Rive Droite/Rive Gauche…

Voor de fijnproevers: een unieke workshop in Brussel rond wijnen en gastronomie in aanwezigheid van Nicolas Nguyen Van Hai, chef van het restaurant Le Chapon fin, een historisch etablissement in Bordeaux.

De workshops worden geleid door Belgische lesgevers die erkend werden door de Ecole du vin de Bordeaux en ze worden gegeven in het Frans, het Nederlands en/of het Engels. Met een ticket voor “atelier du vin de Bordeaux”, dat inbegrepen zit in de Wine Pass, kunt u deelnemen aan een workshop. Tickets kunt u online aankopen via www.eat.brussels en workshops reserveren gebeurt ter plaatse in het Paviljoen van de Ecole du Vin. De plaatsen zijn beperkt tot een zestigtal personen per workshop.

De Bordeaux « Masterclasses »

Dit jaar stelt het festival voor het eerst voor om de wijnliefhebbers tijdens twee “Masterclasses”  een reis te laten maken doorheen de meest prestigieuze Bordeauxwijnen. De eerste sessie is gewijd aan de Grands Crus Classés van 1855 (met inbegrip van de degustatie van een assortiment van vijf Médocs en twee Sauternes) en de tweede sessie is gericht op de ontdekking van de Grands Crus Classés van Graves (met inbegrip van de degustatie van zeven witte wijnen en vijf rode wijnen). De sessies worden voorzien van commentaar door de eigenaars van de Grands Crus die de delicaatste smaakpapillen zullen prikkelen. Hier kunnen zelf de beste experts hun kennis nog verfijnen.

De “Masterclasses” worden georganiseerd in klein comité in de Lokettenzaal van het BIP, tegenover het Warandepark. Informatie op www.eat.brussels. Reservaties binnenkort beschikbaar. Meer informatie op www.eat.brussels