Gentse Bo de Haes (7de jaar drankenkennis Ter Duinen) wint de Champagnewedstrijd van Belgische hotelscholen

De 21-jarige Bo De Haes uit Gent, die het zevende jaar drankenkennis volgt aan de hotelschool Ter Duinen in Koksijde, heeft vorige week de Champagnewedstrijd voor de zesde en zevende jaars van de Belgische hotelscholen in Brussel gewonnen. Salomé Hausse van de hotelschool Namen (école hôtelière provinciale Namur) en Arthur Tanoé van de hotelschool Aat (IPEC Ath) eindigden respectievelijk op de tweede en derde plaats van de wedstrijd.

Voorproef op Champagne-Ambassadeurs

Bo De Haes eindigde zowel op de schriftelijke als op de mondelinge proef op de allereerste plaats en won met ruim verschil van de tien andere finalisten afkomstig uit alle hoeken van het land. Op de mondelinge proef moest Bo onder andere vragen beantwoorden van voormalige Belgische Champagne-Ambassadeurs Peter Doomen, Fred Martin en Kris Van de Sompel. Wijncolumnist Fabrizio Bucella en Grégoire Van den Ostende, directeur van het Bureau du Champagne Benelux, waren de andere juryleden van deze finale.

Bo wint een driedaagse reis naar de Champagnestreek en vooral de prestigieuze titel van laureate van de Belgische Champagnewestrijd voor Belgische hotelscholen, editie 2017. Volgens verschillende juryleden maakt Bo alvast kans om in de toekomst ook de titel van laureate van Champagne-Ambassadeurs (een Europese wedstrijd voor volwassenen) ook in de wacht te slepen.

www.champagne.be