Gouden medaille voor ‘Timmermans Guinness’ Lambic & stout

Het bier “Timmermans Guinness” Lambic & Stout kaapt de gouden medaille weg op de World Beer Challenge 2019!

 

In het Portugese Estoril is de World Beer Challenge 2019 net afgelopen. In deze befaamde wedstrijd namen de beste bieren ter wereld – uit 31 deelnemende landen – het tegen elkaar op in 3 categorieën: fruitig, amberkleurig en traditioneel. De Belgische brouwerij John Martin, van de groep Anthony Martin, behaalde er over alle categorieën heen het beste resultaat met zijn “Timmermans Guinness” Lambic & Stout. Willem Van Herreweghen, meester-brouwer van Timmermans en Peter Simpson de meester-brouwer van Guinness zijn heel fier met de gouden medaille op de World Beer Challenge.

Een gouden medaille voor de “Timmermans Guinness” Lambic & Stout. Met dit resultaat uit deze Belgische-Ierse samenwerking behaalden ze de beste score op de World Beer Challenge met maar liefst 99/100. De “Timmermans Guinness” Lambic & Stout biedt een verfijnd samenspel van de geroosterde gerst van de stout en de kersen van de Lambiek die het geheel een zure toets geven.

In 2018 besloten Timmermans, de oudste nog actieve lambiekbrouwerij ter wereld uit Itterbeek, in het hart van het Pajottenland, en de iconische Ierse Stout Guinness om hun naam aan elkaar te verbinden en om 5 eeuwen geschiedenis en vakmanschap met elkaar te delen. Deze samenwerking leverde een uitzonderlijk bier op: de “Timmermans Guinness” Lambic & Stout!

Deze limited edition was een groot succes en was al in enkele weken tijd uitverkocht. Timmermans en Guinness kondigen daarom nu al een nieuwe editie aan die gepland staat voor september dit jaar.

Ook 7 andere bieren van de groep Anthony Martin vielen in de prijzen: Martin´s Double IPA 55: 87/100 – Categorie: American-Style India Pale Ale; Waterloo Triple Hop: 83/100 points – Categorie: Belgian-Style Blonde Ale; Timmermans Oude Gueuze: 82/100 – Categorie: Belgian-Style Gueuze Lambic; Timmermans Kriek Lambicus: 82/100 – Categorie: Belgian-Style Fruit Lambic; Timmermans Brewers Desire Bruin Lambic Barrel Aged: 82/100 – Categorie: Belgian-Style Lambic or Sour Ale; Gordon Xmas: 81/100 – Categorie: Scotch Ale en Timmermans Brewers Desire Bruin Wine Barrel Aged: 80/100 – Categorie: Wood- and Barrel-Aged Strong Beer.

Anthony Martin, CEO van de groep: “Deze medailles zijn een mooie erkenning voor onze bieren en onze meester-brouwers, ware ambachtslieden die zich elke dag inzetten om kwaliteitsproducten aan te bieden. Wij willen ons vakmanschap blijven delen en blijven innoveren om aan de verwachtingen van onze klanten te voldoen, zonder daarbij onze bijzonderheden en stijl uit het oog te verliezen”.