Graham’s kerstcocktails – Verrassen met een Portococktail

IT’S BEGINNING TO LOOK A LOT LIKE CHRISTMAS & COCKTAILS

Laat het typisch glas aperitief deze kerst eens achterwege, en verras je gasten met een unieke portococktail. Ran Van Ongevalle, dé mixoloog van The Pharmacy, stelde een cocktail samen voor Graham’s waarmee je gegarandeerd uitpakt tijdens de eindejaarsdagen.

De producten van Graham’s zijn zowel te koop bij The Nectar als bij Delhaize.

GRAHAM’S VINTAGE ROSEMARY

4cl Graham’s 20yo Aged Tawny, 2cl Graham’s Six Grapes, een takje verse rozemarijn, olijfolie, een koffielepel honing, snufje zout.

Flambeer het takje rozemarijn, doof het vuur meteen en dompel onder in de olijfolie. Marineer in de Porto Six Grapes en voeg de honing toe. De olijfolie zorgt voor een zachtere textuur. Giet er de Graham’s 20yo Aged Tawny bij en voeg het snufje zout toe. Koel serveren.

Graham’s, al bijna twee eeuwen uitmuntendheid

graham-kerstcocktail-2Het merk Graham’s werd opgericht in 1820 in de Dourovallei door de broers William en John Graham. Vandaag wordt het merk over de hele wereld erkend als een van de belangrijkste portwijnen. Graham’s dankt zijn faam aan de unieke kwaliteit van zijn druiven, die afkomstig zijn uit vijf emblematische Quintas: Quinta dos Malvedos, Quinta do Tua, Quinta das Lages, Quinta da Velha en Quinta do Vale de Malhadas. Ze genieten allen van de troeven van een warm en droog microklimaat, gecombineerd met een schaliebodem die men enkel in deze regio terugvindt. Kwaliteit en duurzaamheid kun je niet improviseren, je moet het verdienen.