Hérosé, een rosé die aan je huid blijft kleven!

De Cellier des Princes presenteert zijn nieuwe IGP Méditerranée Rosé. Met als doel steeds meer kwalitatieve wijnen met een innovatieve verpakking aan te bieden, houdt de enige coöperatieve wijnmakerij in Châteauneuf-du-Pape, de Cellier des Princes, vast aan haar engagement en verrijkt zij haar gamma rosés met een nieuwe IGP Méditerranée :

Hérosé ! Hé Rosé ! – Haar rosé – Hérosé – HéRosé – hÉrosé

Subtiele en poëtische woordspeling om deze wijn op een elegante en trendy manier in de verf te zetten. Een tekening en geschrift over de codes van het tatoeëren voor de moderniteit. De getatoeëerde fleur-de-lis, embleem van het koningschap en geassimileerd met de zonnestralen, karakteriseert de aroma’s van citrusbloesem en de frisheid van deze rosé uit een zonovergoten wijngaard.

Het behoud en de beheersing van de frisheid en de aroma’s worden gewaarborgd door het vergroten van het koelvermogen van de oogst, het moderniseren en perfectioneren van de vinificatietechniek voor rosé, waarbij precieze processen, zorgvuldig geselecteerde druiven en een zeer vroege oogst in acht worden genomen.

Deze heldere en verfijnde rosé, die zijn persoonlijkheid laat zien, nodigt u uit om de uitdrukking van onze knowhow, onze terroirs en onze mensen te ontdekken. Hérosé, een rosé die aan je huid blijft kleven!

Hérosé:

Druiven geteeld op terroir van kiezelhoudende klei, assemblage van 70% Grénache, 15% Syrah en 15% Cinsault

Vinificatie: Ontstelen, directe persing. Gisting bij lage temperatuur 14 tot 16°C. Rijping: 3 maanden in roestvrijstalen tanks om de aromatische frisheid te bewaren en gebotteld aan het eind van de winter om alle frisheid en aroma’s te behouden.

Smaaknotities: Deze wijn heeft een schitterende kleur en is zeer aromatisch met tonen van citrusbloemen en klein rood fruit, aardbeien en frambozen. In de mond is hij aangenaam fris.

Serveertips: Serveer op 10-12°C, kan worden gedronken als aperitief, pizza’s, bij groentesalades, gegrild vlees of vis. Beschikbaar op de nieuwe online shop Cellier des Princes -PVC: 4€95.

Geschiedenis en algemene informatie

De Cellier des Princes, de eerste en enige coöperatie in de Châteauneuf-du-Pape streek sinds 1925, is een van de belangrijkste producenten, de coöperatie beheerst de productieketen van de wijnstok tot de fles.

De kelder en zijn 150 coöperatieve wijnbouwers bieden een zeer gevarieerd aanbod van appellations en prijsklassen van wijnen uit de zuidelijke Rhône-vallei. Ze beslaan 580 hectare wijngaarden op de uitzonderlijke terroirs van Châteauneuf-du-Pape en de omliggende gemeenten (Sarrians, Courthézon, Orange…). De teeltmethoden zijn geïnspireerd op die van Châteauneuf-du-Pape, zodat de meeste Côtes du Rhône met de hand worden geplukt voor een optimale kwaliteit.

De evolutie van de laatste 10 jaar:

Investeringen in de wijngaarden: aankoop van het Domaine des Escondudes in de appellation Châteauneuf-du-Pape en nieuwe wijnmakers in de Crus Vacqueyras en Cairanne.

Investeringen in de kelder in een krachtige koelinstallatie waarmee de temperatuur van de bezinking en de gisting perfect kan worden geregeld om heldere en aromatische rosés te verkrijgen, een nieuw kuipgebouw met acht vinificatiekuipen van 120Hl waardoor nauwkeuriger kan worden gewerkt aan elke druivensoort en cuvée.

Toegewijd aan duurzame ontwikkeling:

ontwikkeling van een wijngaardbeheer met hoge milieuwaarde, gebruik van recycleerbare verpakkingen, afvalsortering, waterbeheer, enz. verrijking van het assortiment biologische wijnen, fotovoltaïsche panelen op het dak van de wijnmakerij die een besparing van 142 ton CO2-uitstoot mogelijk maken.

Samenwerking met Philippe Cambie voor de uitwerking van onze cuvées Hérédita, Châteauneuf-du-Pape en Côtes du Rhône, Kwaliteit erkend door de grootste internationale critici: meer dan 15 wijnen met een beoordeling van 90+ en talrijke gouden medailles.

Enkele cijfers: 60% van de omzet wordt behaald door export, wijn wordt verdeeld in meer dan 40 landen. – 580 hectare wijngaarden 150 wijnbouwers: 11,2M€ omzet in 2021, +22% ten opzichte van 2020.