Het Land aan de Overkant verjongt zijn keuken

Het Land aan de Overkant verjongt zijn keuken letterlijk én figuurlijk. Nu de nieuwe kok Pascale Van Couteren de strijdlinie vervoegt, worden er nieuwe, frisse accenten gelegd in de vertrouwde gerechten. Daarnaast wil het gastronomische restaurant zijn trouwe achterban uitbreiden met een jonger publiek. Want zij zijn de toekomst. Zonder te raken aan de essentie – een sterke focus op groenten en natuurlijke wijnen – en kwaliteit, verlaagt het Land aan de Overkant zijn prijzen en daarmee ook de drempel voor een jonger publiek.

Frisse accenten

Pascale Van Couteren is een chef die in staat is de vertrouwde stijl van het restaurant verder te zetten. Met zijn 32 jaar mag de Leuvense kok zich nog met een gerust hart een jonge kok noemen. Het ontbreekt hem niet aan ervaring, noch aan passie voor lekker eten. Van Couteren maakte van zijn hobby zijn passie en dit laat zich proeven in zijn inventieve, frisse gerechten. Samen met Luc Roelandt gaat hij voor een verjonging van de gerechtjes met als fundering de pure producten en een nog sterkere focus op groenten. Zijn stokpaardje? Het gebruik van acide accenten zoals karnemelk, citrus, azijn en fermentatie die de gerechten een friszure ‘smaakt naar meer geven’.

Avontuurlijke keuken

Geen poespas, maar kwaliteit. De smaak van wat de keuken serveert, primeert boven de manier waarop. Het product moet puur en smaakvol zijn en niet per se luxueus, zodat zowel jonge als oude genieters kunnen beleven wat lekker eten en drinken is. Het trouwe publiek zal de rode draad – gerechten met veel groenten en natuurlijke wijnen – die het Land aan de Overkant typeert blijven proeven, maar eveneens verrast worden door een frisse insteek.

Jong proeven

Tot eind 2016 kunnen jongeren onder 30 jaar genieten van een gastronomisch diner voor slechts 50 euro. Hiermee wil het Land aan de Overkant de drempel voor deze doelgroep verlagen. Ook jongeren moeten de kans krijgen om gastronomisch te dineren en geprikkeld te worden door nieuwe ingrediënten en smaken. Ze zijn tenslotte de toekomst.

Over het Land aan de Overkant

Recht naar de gastronomische essentie. Gedreven door het product. Dorst en honger naar meer. Doordacht zonder te bruuskeren. het Land aan de Overkant serveert een gedurfde keuken met respect voor het klassieke. Een karaktervolle kaart met veel natuurlijke wijnen verrast de beginnende en verbaast de ervaren wijndrinker.