Het lekkerste van Meurisse, om te smeren

Dit najaar stopt Meurisse het beste van zichzelf in drie potjes smeerpasta: pure chocolade met Himalayazout, melkchocolade met 23% hazelnoot en een zoete karamel & amandelpasta.

Chocoladefans kunnen nu van ontbijt tot dessert van hun favoriete reep genieten. De inspiratie voor de smeerpasta’s haalde het Belgische chocolademerk immers bij de eigen befaamde tabletten. De twee klassiekers komen met een echte Meurisse-touch: pure chocolade dankzij het vleugje Himalayazout, de melkchocolade met een hoog gehalte (23%) hazelnoot. Met de verrassende karamel & amandelpasta toont Meurisse zich dan weer van z’n innovatieve kant.

Meurisse biedt met de pasta’s een smaakvol premium alternatief voor de doorsnee choco. Het hele gamma is bovendien biologisch, Fairtrade-gecertificeerd en bevat raapzaad- in plaats van palmolie. Maar het belangrijkste is natuurlijk het plezier en de smaak van echte Belgische chocolade, met de allerbeste ingrediënten.

Meurisse Pure chocoladepasta met Himalayazout, Melkchocoladepasta met hazelnoten en Melkchocoladepasta met amandelen, karamel en zeezout (300g), te koop bij Delhaize voor 4,99 euro.

In 1845 startte A. Meurisse zijn eigen merk van chocolade – toen nog een zeldzame delicatesse. Wat later volgt de eerste Belgische chocoladefabriek op het Antwerpse Damplein. Met zijn iconische creaties weet Meurisse hele generaties voor zich te winnen. ​ In 1904 is dat de eerste Belgische chocoladereep, in 1904 de fondant-praliné… In 2020 besloten achterkleinzonen Henry en Clement Van Vyve het merk nieuw leven in te blazen, volgens de traditie met vooruitstrevende smaken en een duurzame aanpak voor een echte Belgische chocolade. Twee jaar later komen ze met een innovatie die Meurisse Senior zeker zou kunnen smaken: drie verrukkelijke smeerpasta’s. www.meurisse.com  @meurisse