Het nieuwe seizoen van Tram Experience zet Belgisch culinair patrimonium in de kijker

Naast haar culinair aanbod met aroma’s van over heel de wereld, heeft Brussel ook een eigen, lokale identiteit met een rotsvaste reputatie. Vanaf 30 augustus staat het rijke aanbod van de Brusselse keuken en de producten van eigen bodem centraal in dit vijfde seizoen van Tram Experience. Tijdens een rit van meer dan twee uur door het Hoofdstedelijk Gewest biedt deze bijzondere tram een geheel van authentieke Belgische smaken en nieuwe interpretaties.

De volgende Belgische gastronomische toppers aanvaardden de uitdaging van Tram Experience om een persoonlijke toets te geven aan lokale gerechten: Lionel Rigolet (Comme Chez Soi), Filip Claeys (De Jonkman), David Martin (La Paix) en Damien Bouchery (Bouchéry).

Enkele prominente buitenlandse chefs die in België achter het fornuis staan huldigen met hun deelname het internationale karakter van de hoofdstad. De Siciliaan Giovanni Bruno (Senzanome), de Californische chef Alex Joseph (Rouge Tomate) en de IJslandse Vilhjalmur Sigurdarson (Souvenir) maken zo de affiche compleet en geven hun persoonlijke interpretatie van de Belgische keuken.

Sinds de start van de Tram Experience worden de aanwijzingen van de chefs voor elk menu nauwgezet uitgevoerd onder de vakkundige leiding van chef Denis Roberti (Traiteur Garrigues).

Tijdens de week en op zondag wordt een “Tram”-menu geserveerd dat bestaat uit zes gangen (drie hapjes, een voorgerecht, een hoofdgerecht en een dessert).  Op vrijdag en zaterdag wordt het 7-gangenmenu “Experience” (1 bijkomend voorgerecht) aangeboden tijdens een langere tramrit doorheen Brussel. De prijzen variëren naargelang de menu’s van 85 tot 115 euro per persoon. De prijzen omvatten Cava, wijn en water.

Voor meer informatie en reservaties: www.tramexperience.brussels