Het perfecte Valentijnsweekend?

Dat beleef je in Koksijde-Oostduinkerke! Waarom wij nu al stapelgek zijn op 2022? Omdat Valentijn op een maandag valt. En dat betekent: een romantisch verlengd weekend, in Koksijde-Oostduinkerke. Want daar verandert de Zeelaan vanaf zaterdag 12 februari in Chaussée d’Amour. Boek dus snel een verblijf voor twee … en vier de liefde! Koksijde-Oostduinkerke zet zich op de romantische kaart. Koppels beleven er de gezelligste Valentijn, dankzij een heleboel activiteiten.

Die schieten op zaterdag 12 februari 2022 uit de startblokken. Dan gaat de Zeelaan eventjes door het leven als Chaussée d’Amour. Charmante, rode lichtjes en een gigantische Cupido zorgen voor een warme sfeer. Terwijl muzikanten en artiesten prachtige live acts brengen. Wandel zeker eventjes de winkels binnen, want daar stellen kleurrijke modellen verschillende bodypaint-kunstwerken aan je voor. Ook op het Theaterplein voor het gemeentehuis viert de liefde hoogtij. Want daar kruip je dicht tegen elkaar aan in de zweefmolen en de rupsmolen.

Het hoogtepunt van de dag? Het spectaculaire en romantische liefdesvuurwerk. Dat bewonder je vanaf 18.30 uur op de stranden van Koksijde-Bad, Oostduinkerke-Bad en Sint-Idesbald en wordt gelijktijdig afgestoken met eenzelfde vuurwerk in buurgemeenten De Panne en Nieuwpoort.

Dineren en overnachten : Daarna schuiven de tortelduifjes aan tafel. Heel wat restaurants serveren een hartstochtelijk Valentijnsmenu. En ook de logeeradressen pakken uit met liefdevolle arrangementen. Wist je trouwens dat Koksijde-Oostduinkerke over heel wat kleinschalige, idyllische hotels en B&B’s beschikt? Die leggen je zalig in de watten. Zodat je nog meer van de qualitytime met je geliefde geniet.

Romantische wandeltocht

Een Valentijnsweekend aan zee? Dat staat gelijk aan samen uitwaaien op het strand. Koksijde-Oostduinkerke ligt bedekt met uitgestrekte fiets- en wandelroutes. Die voeren je door het bruisende centrum en de ongerepte duinen. Onderweg ontdek je de mooiste erfgoedparels en natuurgebieden van onze kust.

Wat met de Knuffelduik?

De Knuffelduik rond Valentijn … in Koksijde-Oostduinkerke is het een ware traditie. Toch ziet het event er dit jaar een beetje anders uit. De Knuffelduik vindt namelijk voor het eerst plaats op zaterdag 9 april 2022. Dan duiken de ijsberen de Noordzee in en zamelen ze geld in voor de vzw Kiekafobee. Die bezorgt kinderkankerpatiëntjes een onbezorgde vakantie aan zee.