Holidayguru lanceert stedentrips

De populaire reiswebsite Holidayguru start met de verkoop van eigen reizen onder het label ‘Holidayguru Trips’. Met Trips wil Holidayguru het voor reizigers mogelijk maken om in één keer een stedentrip te boeken met een goed hotel, vervoer en een unieke activiteit. Met de input van 400.000 reisexperts worden wekelijks nieuwe Trips samengesteld. “Uit onderzoek bleek dat een activiteit of unieke ervaring een stedentrip interessanter zou maken voor onze community” aldus Sami Chouchane van Holidayguru. Voornamelijk citytours en culinaire ervaringen zijn gewild. “Met Trips ervaar je meer van een stad”.

In de afgelopen zes weken werd in vergelijking met 2021 90% vaker gezocht naar het zoekwoord “stedentrip” via Google. Daarmee zijn stedentrips na een flinke coronadip weer terug van weggeweest. Uit onderzoek van Holidayguru blijkt dat vooral stedentrips naar Valencia, Rome, Barcelona en Istanboel in trek zijn.

Unieke stedentripervaringen met Holidayguru Trips

Bij Holidayguru Trips boek je een citytrip met een goed hotel op maximaal 15 minuten afstand van het centrum. Zo kan je tijdens je stedentrip optimaal gebruik maken van je tijd en alle highlights van de stad ontdekken. Je ontdekt niet alleen de stad, maar leert ook de cultuur, geschiedenis of de lokale keuken beter kennen. Zo boek je Valencia inclusief een workshop om de lekkerste paella te maken met een local, leer je de ‘hidden gems’ van Athene kennen tijdens een walking tour en maak je ‘instaworthy’ foto’s gedurende een dagtrip naar de Ouzoud watervallen vanuit Marrakech.

Citytrips samengesteld met 400.000 reisexperts

Om de stedentrips goed aan te laten sluiten bij de wensen van de Holidayguru community vraagt de reiswebsite regelmatig om input via Facebook en Instagram. Met de honderden tips vanuit de community worden nieuwe Trips binnen een paar dagen klaargezet. “Op deze manier is een reis naar Venetië inclusief een bezoek aan Murano en Burano ontstaan” zegt Sami van Holidayguru. “Met de feedback van onze bezoeker krijgen we hulp van meer dan 400.000 reisexperts voor het samenstellen van nieuwe pakketten.”

Ontspannen binnen Nederland

Vakantiegangers die liever in Nederland verblijven kunnen ook bij Holidayguru Trips terecht. “Vooral het verblijf op de Veluwe inclusief toegang tot de Veluwse Bron was in de voorverkoop erg populair. Deze deal is vóór de officiele lancering al meer dan honderd keer geboekt.” De Holidayguru Trips zijn officieel te boeken via trips.holidayguru.nl.