Na-zomer en herfstvakantie

Lekker weg in de natuur, knus en comfortabel

Het zomerse gevoel houden we graag nog even vast, en daar hoef je niet ver voor te reizen. In Frankrijk zijn september en oktober bij uitstek heerlijke maanden om er op uit te gaan. Dé periode om te genieten van de zonnestralen, buitenactiviteiten en de opkomende herfstkleuren. Huttopia heeft dit jaar veel locaties met een verlengde openingstijd tot ver in oktober of zelfs begin november, waardoor ook de herfstvakantie mogelijk is. Veel van deze campings en villages hebben een verwarmd én overdekt zwembad. Huttopia maakt glamping in de mooiste natuur toegankelijk.

Kamperen in de mooiste landschappen

Bergen of meren, bos of zee, de Huttopia Campings liggen altijd in bijzondere landschappen die uitnodigen om erop uit te gaan. Op alle locaties kun je terecht met eigen camper, tent, of caravan, en er is ruime keuze in accommodaties. Veel hiervan beschikken over een eigen badkamer. De herfst geeft nog een extra dimensie aan het Huttopia-verblijf, want dit is bij uitstek het seizoen om optimaal te genieten van de knusse houtkachel, die je bijvoorbeeld in de Trappeur-tent vindt.

Een paar suggesties van oost naar west:

Van de Elzas tot de Bourgonje kleuren de met wijngaarden begroeide hellingen in september roodoranje, het is tijd voor de wijnoogst. Bezoek pittoreske wijndorpjes als Riquewihr en Obernai aan de Route des Vins d’Alsace, of maak wandel- en fietstochten door de uitgestrekte bossen van de Vogezen. Verblijf in  Camping Huttopia Wattwiller. Kijk uit over de gerenommeerde wijngaarden van de Bourgogne in Meursault of ontdek de historische stad Beaune. Camping Huttopia Meursault.

Voor een echt zomers gevoel zak je af naar de Provence in Zuid-Frankrijk waar in tussen pijnboombossen tussen Toulon en Bandol de Camping Huttopia de la Forêt de Janas ligt, met het strand van de Côte d’Azur op loopafstand.

De westkust van Frankrijk is niet alleen geliefd vanwege de brede zandstranden, maar ook vanwege de veelzijdigheid. Op maar zes uur rijden van Nederland, ben je in Normandië met kalksteenrotsen, de indrukwekkende invasiestranden en havenstadjes. Maar ook de Mont St. Michel en grillige kliffen van Bretagne liggen niet veel verder. Huttopia heeft verschillende campings in deze regio, waaronder Camping Huttopia Les Falaises (geopend tot begin november).

Villages, heel veel ruimte, hartje natuur

Zijn de campings van Huttopia al ruim opgezet, de zes Villages gaan nog een stap verder. Hier voel je je één met de natuur. Alle plaatsen en accommodaties hebben volop privacy, en zijn zo gepositioneerd dat ieder optimaal geniet van het uitzicht. Ze zijn bovendien auto- en wifi-vrij (geen stress!) en bieden het hele seizoen een inbegrepen activiteitenprogramma voor jong en oud. In de Villages ontspan je in de bosspa onder de sterren en vind je uitsluitend de voor Huttopia zo kenmerkende accommodaties van canvas en hout, zoals de opvallende tent Trappeur, het blokhutchalet Cabane en populaire Cahutte. Allemaal voorzien van eigen badkamer en een gezellige houtkachel voor een frisse avond. Glamping in de natuur ten voeten uit.

Waar moet je zijn? Niet zo ver van Nederland ligt Village Huttopia Senonches, groener dan groen, op een uurtje ten westen van Parijs. Zwoele avonden en geurige pijnbomen kenmerken Village Huttopia Dieulefit in de Provençaalse Drôme, met sfeervolle dorpjes onder handbereik.

Dichtbij huis: ontdek Valkenburg/Maastricht

Goed nieuws voor mensen die liever niet ver rijden, maar wel op zoek zijn naar een andere omgeving. Vorig jaar is een eerste CityKamp in Nederland geopend, namelijk CityKamp Valkenburg/Maastricht. In een groene omgeving aan de rand van Valkenburg ligt deze gloednieuwe camping. CityKamp is een apart label van de Huttopia Groep, speciaal voor stadscampings, waar gasten zowel met eigen tent, camper of caravan terecht kunnen of een accommodatie huren. CityKamp Valkenburg/Maastricht is het hele jaar geopend en een ideale uitvalsbasis voor allerlei activiteiten in Zuid-Limburg. Bovendien ben je zo over de grens met Duitsland en België. CityKamp heeft een verwarmd, overdekt zwembad, een speeltuin en een restaurant. Andere CityKamps liggen in Frankrijk: Parijs, Colmar, Straatsburg, Lyon en Angers.

Voordeel in de herfst: houders van de Huttopia Camping Card profiteren van een korting (tot 45%) op staanplaatsen in het na-seizoen. Ook zijn er andere voordelen, zoals een gratis nacht bij een langer verblijf. De kaart kost eenmalig € 19 en is een jaar geldig. Meer details op de website https://europe.huttopia.com/nl/camping-card/.

In eigen beheer ontwikkelt de organisatie verschillende duurzame tenten en chalets van ‘canvas & hout’ met inspirerende namen als de ‘Trappeur’, ‘’Bonaventure’, de ‘Canadienne, de ‘Cahutte’ en de ‘Cabane’. Huttopia heeft een eigen brandstore ‘Camp de Base’ en reisbureau in Nederland aan de Lange Elisabethstraat in Utrecht. Voor informatie: www.huttopia.com.