Hotel Dar Baibou – Chefchaouen (Marokko)

Een guesthouse en hotelletje weggemoffeld in het hartje van de medina van Chefchaouen dat 14 leuk uitgeruste en comfortabele kamers, voorzien van alle modern comfort, aanbiedt. Authenticiteit en gezelligheid zijn hier de uitgesproken aantrekkingspolen die ongetwijfeld de gemoedelijke sfeer beïnvloeden.

De originele decoratie overvalt je reeds bij het binnenkomen en blijft je in gangen en kamers vergezellen. Een leuk binnenterras is een oase waar je rustig kan keuvelen, terwijl het groene dakterras je een panorama over de medina aanbiedt.

Restaurant Tissenlal dat bij het hotel hoort bevindt zich aan de overzijde van de straat en geniet eveneens van een uitzonderlijke decoratie. Hier worden steevast typisch Marokkaanse specialiteiten geserveerd die vriend en vijand bekoren. Gezien het restaurant ook voor buitenstaanders toegankelijk is, kan het er soms behoorlijk druk zijn, al moeten we volmondig toegeven dat net deze drukte voor een gezellige sfeer zorgt en eigenlijk geen enkele gast sporen toont van een mogelijke gehaastheid. Genieten van een volwaardige Marokkaanse keuken is meer dan de tijd nemen om alle ingrediënten rustig te degusteren.

Het restaurant bestaat uit meerdere aparte hoekjes en zaaltjes die bij vallicht door kaarsen, lantaarns en soft light worden omgetoverd tot een ongewoon cosy decor. Op de kaart diverse voorgerechten met zelfs en verdwaalde Griekse sla. Als hoofdgerechten een weelde aan tajines, couscous, gegrild en geroosterd vis en vlees en tortillas.

Dar Baibou – 22 rue Targul – Chefchaouen – www.cassahassan.com