Hotel Hotel, een culturele oase in centrum Lissabon

In het nieuwe Hotel Hotel in Lissabon staan creatieve samenwerkingen centraal. Zowel het interieur als het exterieur zijn op maat gemaakt door lokale kunstenaars en ontwerpers, met unieke site-specifieke kunstwerken die in het hele hotel verschijnen. Een levendige lobby maakt plaats voor een binnenplaats en zwembad in de open lucht, terwijl beneden gasten en de lokale bevolking samenkomen in een kamer gewijd aan meeslepende yoga-ervaringen en een volwaardige tattoostudio.

Het onlangs geopende Hotel Hotel, gelegen in het hart van Lissabon, op een steenworp afstand van de Avenida da Liberdade, is een creatieve hub voor kunstenaars en cultuurzoekers van zowel dichtbij als veraf en weerspiegelt een nieuwe generatie hotels die zijn gebouwd met het uitdrukkelijke doel van interpersoonlijke connectiviteit.

Om de 36 kamers en vier suites te bereiken, worden gasten aangemoedigd om de trap te nemen, bekleed met aangepast tapijt met een slang ontworpen door Pedrita – hoewel liftdeuren ook openen om minigalerijen op elke verdieping te onthullen. Extra tapijt, speciaal ontwikkeld door EGE, bekleedt de gangen en komt kamers binnen voordat het plaatsmaakt voor goudkleurige witte eiken vloeren en muren versierd met werken van kunstenaars zoals AkaCorleone, Teresa Esgaio en André da Loba. In elke kamer is het kleurenschema van Pedrita verzacht met salie, stoffige blauwen, grijstinten en oker, naast op maat gemaakte meubels. De badkamers zijn strak, met lokaal grijs geaderd marmer dat de ruimte en biologische voorzieningen van het Portugese merk 8950 definieert – de naburige postcode waar de producten worden gemaakt.

Op de begane grond richt ANIMAL, het eigen restaurant, zich op seizoensgebonden ingrediënten en streeft ernaar de meest minimale voetafdruk achter te laten en tegelijkertijd maximale smaak te creëren. De keuken werkt dus volgens een afvalarm en gedurfd smaakethos, met lokale en seizoensgebonden ingrediënten op de voorgrond. Het ondergronds niveau is een levend bewijs van de overkoepelende missie van Hotel Hotel: hier komen zowel gasten als de lokale bevolking samen in een yogaruimte en een speciale tattoostudio.

Hotel Hotel is gelegen in het centrum van Lissabon, op slechts een steenworp afstand van een van de beroemdste straten van de stad, Avenida da Liberdade, en op de kruising van drie verschillende wijken: Avenida da Liberdade, Restauradores / Rossio, en Bairro Alto / Príncipe Real. Het gebied staat bekend om ouderwetse hotels en high-end winkels, maar recente ontwikkelingen hebben een infusie van creativiteit gebracht die te zien is in onafhankelijke boetieks, coffeeshops, cafés en galerijen. Twee van de drie historische liften van Lissabon zijn in de buurt, net als de oudste jazzclub van de stad (Hot Club), de botanische tuin van Príncipe Real, de art-decobioscofilm São Jorge en het Coliseu dos Recreios, waar regelmatig grootschalige muziekevenementen worden gehouden.