Hotel Indigo NYC Wall street

Hotel Indigo, het boutique lifestyle-merk van IHG Hotels & Resorts dat de geest van de buurt vangt, heeft zijn aanbod in New York City uitgebreid met de opening van Hotel Indigo NYC Downtown – Wall Street. Dit is momenteel het tweede hotel van het merk in Manhattan.

Verscholen in de torenhoge architectuur van het Financial District van de stad, bevindt Hotel Indigo NYC Downtown – Wall Street zich in de voetsporen van de oude iconen van de industrie. Toen de effectenbeurs in 1792 werd opgericht, ondertekenden makelaars een document dat de “Buttonwood Agreement” werd genoemd, vernoemd naar de knophoutboom waaronder het werd ondertekend op Wall and Water Streets. In de 19e eeuw vond een groot deel van de handel waar Wall Street bekend om werd, plaats in het Tontine Coffee House, een levendig centrum van kooplieden, handelaren, bijeenkomsten en amusement. Tontine was gevestigd op de kruising van Wall en Water Streets en werd een van de drukste centra van het land voor het kopen en verkopen van aandelen.

Hotel Indigo NYC Downtown – Wall Street haalt inspiratie uit een van ‘s werelds meest iconische straten, brengt hulde aan het verleden van de buurt en is tegelijkertijd een moderne ontmoetingsplaats voor zakenreizigers en vakantiegangers. Het moderne interieur van het hotel, ontworpen door Gene Kaufman Architect PC, weerspiegelt de legendarische buurt, met 127 boutique kamers die een rustige adempauze bieden van de drukte beneden. Gouden accenten, rijk leder, reflecterende oppervlakken en een vintage ticker tape machine zijn verweven in het ontwerp als een knipoog naar de zaken die eeuwenlang in de buurt werden gedaan. Zwevend boven het hoofdeinde van elke gastenkamer is een abstracte interpretatie van een oesterschelp, een ode aan de historische dagen van de buurt toen handelaars oesters ontschelpten en deelden met bankiers, politici, effectenmakelaars, advocaten en socialites. Discrete geruite details in de garderobekasten van de kamers geven een subtiele hint aan het “Wall Street uniform”.

Buttonwood, het kenmerkende restaurant op het gelijkvloers is een levendige plek voor een zakenlunch of een aperitief na het werk. Op het menu staan verheven New York City klassiekers en comfort foods gemaakt van verse, lokaal ingekochte ingrediënten, waaronder Matzo Ball Soup en Truffle Grilled Cheese. Een houtgerookt avondcocktailprogramma is een knipoog naar de knophoutboom die ooit op dit kruispunt stond. De Highwater Rooftop op de 25e verdieping heeft een zorgvuldig samengesteld cocktailmenu, waarvan gasten kunnen genieten tegen een achtergrond van glinsterende stadslichten.

Op een steenworp afstand van de energieke South Street Seaport en Stone Street, metro’s en veerboten, biedt Hotel Indigo NYC Downtown – Wall Street een perfect startpunt om beroemde bestemmingen in het centrum te verkennen, waaronder One World Observatory, het Fraunces Tavern Museum, Battery Park en de New York Stock Exchange, naast andere hoogtepunten van de stad.

Hotel Indigo heeft wereldwijd 130 hotels, met nog eens 114 in de pijplijn. Komende openingen in 2022 zijn onder meer  Central West End in St Louis Missouri; Naschmarkt in Wenen Oostenrijk; Flushing in New York City; The Galapagos in Ecuador;  Vancouver Downtown – Portland Area in Washington; Inuyama Urakuen Garden in Japan, evenals Brisbane in Australië.