Hotel Julien – Antwerpen

Charmant hotel in hartje Antwerpen op een steenworp van de Grote Markt en de kathedraal. Het hotel werd ondergebracht in twee historische panden waarvan de tuinen aan mekaar palen. Tussen de beide grote deuren aan de straatzijde bevindt zich nog een klein pand dat eigendom is van de stad. Dit is trouwens de reden waarom bepaalde hotelfaciliteiten slechts via een ommetje bereikbaar zijn.

Dit technisch euvel doet evenwel niets af van de authentieke charme van de panden en het aantrekkelijk minimalistisch, modern design. De nadruk van het hotel ligt veeleer op een gepersonaliseerde, kleinschalige service waardoor je meteen in de ban raakt van deze karaktervolle oase.

Hotel Julien biedt 22 kamers verdeeld over de twee historische panden. Alle kamers, waarbij eiken- en lindehout, marmer en natuurlijke kleuren de toon zetten, zijn anders qua inrichting en oppervlakte. Het meubilair is volledig op maat gemaakt en oogt niet alleen bijzonder harmonieus maar is ook zeer efficiënt. Een aangepast comfort omvat o.m. goede bedden, custom made linnen, zachte handdoeken, heerlijke badproducten van Malin+Goetz, airconditioning, LCD-flatscreens, een bureau en gratis internetverbinding. Niet alleen de kamers maar ook de badkamers zijn verschillend, maar ook hier primeert het comfort van de gasten.

Bij de renovatie werd terdege rekening gehouden met de authenticiteit van de gebouwen waardoor je een prachtig zicht krijgt op het voormalige trappenhuis. Ook een deel van de bewerkte plafonds en chinoiseriedeuren bleef bewaard. De inkomhal en lobby met heel wat lichtinval, gaan over in een ruime lounge die je het gevoel geeft zich in een sfeervolle huiskamer te bevinden. ’n Knetterend haardvuur, comfortabele zetels en banken en achteloos rondslingerende kranten en tijdschriften versterken dit gevoel.

In de binding tussen beide gebouwen werd de bar ondergebracht, hier kunt je de ganse dag terecht voor een high tea, een cappuccino of een drankje. De ruimte ernaast wordt gebruikt voor walking diners, diverse presentaties of kleinere meetings ruimte die eveneens zicht geeft op een groene, jammer genoeg kleine patio die het ganse jaar door toch erg functioneel blijkt. Het hotel heeft geen eigen restaurant, op wandelafstand zijn een ruime schare Antwerpse culinaire sites aanwezig, maar gasten kunnen wel een aantal gerechten bestellen die ze op de kamer of in de lounge kunnen nuttigen. Leuk is tevens het dakterras van waar je een prachtig uitzicht hebt over het centrum van de stad.

Sinds de laatste uitbreiding beschikt hotel Julien ook over een spa, ondergebracht in de kelders de panden met massageruimten, een stoombad en een sauna. Voor iedere gast kosteloos te gebruiken, badjassen zijn per definitie aanwezig in de kamer, met uitzondering van de bij de receptie te boeken massages.

Het hotel heeft geen eigen parkeergelegenheid, maar is vlot bereikbaar via het openbaar vervoer, bovendien zijn vlak in de buurt verschillende parkeergarages.

Hotel Julien, Korte Nieuwstraat 24, Antwerpen www.hotel-julien.com