My favourite Rueda

De populariteit van witte wijn in België groeit nog steeds en de consumptie ervan beperkt zich niét alléén tot de zomer. Een gunstige ontwikkeling voor Verdejo wijnen uit D.O. Rueda, die er daadwerkelijk ook van profiteren. Het is de belangrijkste Spaanse wijnregio voor witte wijnen, die lekker fris en strak zijn, met een opvallende bite.

Rueda-weekend met Het Wijnhuis : het succes van een logische samenwerking

De Belgische wijnconsument gaat steeds meer op zoek naar kwaliteit. Volgens een studie van Wine Intelligence uit 2017, laat 73% van de Belgische wijnconsumenten zich hierbij adviseren door experts, vrienden of familie. Het Wijnhuis met zijn 8 vestigingen (Antwerpen, Sint-Niklaas, Gent, Brugge, Asse, Hoogstraten, Leuven en Neeroeteren) geldt al jaren als een van de meest gereputeerde wijnspeciaalzaken in België.

Het is dan ook niet te verwonderen dat er vanuit het Wijnhuis met veel enthousiasme werd gereageerd op het voorstel van Rueda om een exclusief proefweekend van een selectie Ruedawijnen te selecteren. Op 14 en 15 september werden drie topwijnen uit de Ruedastreek aan het publiek van het Wijnhuis ter degustatie aangeboden : Tardencuba Ultimo – Tardencuba Verdejo Viura – Vilano

Het initiatief werd ondersteund door een online-communicatiecampagne, promoties en proeverijen in de winkels en een wedstrijd waarbij 175 Ruedaboxen gewonnen konden worden. De samenwerking tussen Rueda en het Wijnhuis kende een groot succes en bewees eens te meer dat de Belgische wijnliefhebber steeds verder op zoek gaat naar kwaliteit en bijzonder enthousiast reageert op witte wijnen met een eigen, sterk karakter wat ook de witte Ruedawijnen kenmerkt.

Terugblik oogst 2018: veelbelovend wijnjaar

In de nacht van 31 augustus begon de oogst met de pluk van Sauvignon Blanc, een week later gevolgd door Verdejo, dé Rueda druif. Van de ruim 130 miljoen kilo druiven die geoogst zijn, is 86% Verdejo. Door de uitstekende kwaliteit van de druiven en het uitblijven van regen tijdens de oogst, zijn de kwaliteitsverwachtingen voor 2018 bijzonder hoog. Een topjaar voor Rueda dus!

Nieuw logo D.O. Rueda én venieuwde achterlabels

Om de herkenbaarheid van D.O. Rueda als merk internationaal naar een moderner en hoger plan te tillen, is een nieuwe identiteit en daarmee nieuw logo ontwikkeld. Belangrijk is daarbij ook de aanpassing van de achterlabels op de flessen, die de kwaliteit en herkomst van de wijn garanderen.

De verschillende indicaties die nu gebruikt worden, zoals ”sparkling”, “Verdejo”, “Golden”, “Sauvignon Blanc” verdwijnen en worden vervangen door RUEDA, waarbij iedere wijnsoort een andere kleurcode heeft. Ook de website van D.O. Rueda heeft een serieuze verandering ondergaan, je moet echter wel een woordje Spaans spreken.

Rueda: hoe zat het ook alweer?

D.O. Rueda is een wijnstreek gelegen in de regio ten zuiden van Valladolid en ten noordwesten van Madrid. Het gebied ligt in het hart van Castilla y Léon, aan de oevers van de Duero. Met als belangrijkste troef: dé eigen verdejo-druif. Dit wijngebied staat synoniem voor een van de mooiste, recente ontwikkelingen in de wijnwereld van het Iberische schiereiland.