Huttopia: verdubbeling boeking Belgische klanten

België omarmt de Huttopia-filosofie: Vakantie in de natuur, campingspirit met comfort, maar zonder toeters en bellen

De Huttopia-filosofie, waarin alles draait om natuurbeleving, buiten zijn, outdoor-activiteiten en campingspirit met modern comfort zonder toeters en bellen, spreekt de Belgische vakantieganger aan. Huttopia heeft 47 campings en villages in Frankrijk en breidt komende jaren verder uit. Het aantal reserveringen eind mei 2022 door Belgische klanten voor Huttopia-bestemmingen (exclusief CityKamp) is twee keer zo hoog als vorig jaar op dezelfde datum voor verblijven in juli-augustus.

Verblijf van canvas & hout

De accommodaties van Huttopia zijn vaak zelf ontworpen en worden zoveel mogelijk gebouwd met duurzame materialen als canvas en hout. Een van de meest populaire modellen is de ‘Cahutte’, waar je beneden comfort vindt in een houten blokhut en boven slaapt onder tentdoek. Frisse lucht, wakker worden met het gezang van de vogels, maar wel met een sfeervolle houtkachel voor een koude avond en een eigen badkamer. Ook opvallend, ze staan nooit in een rijtje naast elkaar, maar lijken speels her en der neergezet te midden van bomen en heesters. Altijd met een terras gericht op groen uitzicht.

Outdoor adventure

In de Huttopia-filosofie gaat buitenleven vaak hand in hand met actief bezig zijn. De mate van avontuur varieert van hutten bouwen met kinderen in het bos, tot kajakken, suppen, surfen, kanoën, bergwandelen, of mountainbiken. Fietsen is al een paar jaar een van de speerpunten, en inmiddels zijn ook op alle locaties e-bikes te huur.

Camping of Village, twee vakantietypes

Echte camping-spirit is bij Huttopia synoniem aan gevoel van vrijheid, buiten leven, genieten van het landschap en elkaar. Daarnaast brengt Huttopia het nodige comfort, maar zonder toeters en bellen.

Het aanbod bestaat uit Campings en Villages. Een Village ligt in het bos, is uitzonderlijk ruim opgezet, biedt de unieke in eigen beheer ontwikkelde vrijstaande accommodaties van Canvas & Hout, heeft een veelzijdig programma aan activiteiten voor kinderen en volwassenen (inclusief), een verwarmd zwembad, Bos Spa met o.a. Fins bad en is autovrij. Waar mogelijk worden extra’s toegevoegd om de beleving te versterken, zoals vuurkorven (fire-pits) in Village Fôret de Vosges en vorig jaar is vogel spotten vanuit de bossauna geïntroduceerd (Village Lac de Rillé). Ook sfeervolle houtkachels en buiten koken op de plancha passen hierbij.

De natuurcampings van Huttopia vind je altijd in mooie landschappen, gasten kunnen terecht in geselecteerde Huttopia-accommodatie of met eigen caravan, camper of tent, er is een verwarmd zwembad of natuurbad en een activiteitenprogramma in de zomermaanden.

Met veel vrije natuur, een breed assortiment zelf ontwikkelde tenten en chalets, én een goed doordachte visie waarin onder meer vrijheid en buitenleven centraal staan, presenteert de Franse organisatie Huttopia een nieuwe kijk op campings en verblijfsaccommodatie. Deze visie sluit aan op de groeiende outdoor markt, de behoefte aan wifi-loze dagen en de populariteit van glamping. De Huttopia-groep telt op dit moment 74 locaties wereldwijd, waarvan 54 Camping & Village Huttopia en 6 CityKamps (powered by Huttopia). De bestemmingen zijn Frankrijk, Nederland, Canada, Verenigde Staten en China. Huttopia brengt kamperen terug naar de essentie, dit betekent vrijheid, natuur, buitenleven, maar met het comfort van deze tijd. De campings zijn kleinschalig en ruim opgezet, geen hutje-mutje maar ruimte en privacy. Vrijwel overal is een zwembad met een kinderbadje.

In eigen beheer ontwikkelt de organisatie verschillende duurzame tenten en chalets van ‘canvas & hout’ met inspirerende namen als de ‘Trappeur’, ’Bonaventure’, de ‘Canadienne, de ‘Cahutte’ en de ‘Cabane’. Huttopia heeft in Nederland een eigen boekingskantoor in Utrecht, Lange Elisabethstraat 32. Voor informatie: www.huttopia.com