IHG bevestigt status

Toonaangevende internationale operator in Centraal-Vietnam

IHG Hotels & Resorts viert een nieuwe belangrijke mijlpaal in Centraal Vietnam met de ondertekening van een historische overeenkomst voor een drie-hotelportfolio in Hoi An met ConBap Ecological Tourist Co.Ltd. Vanaf 2024 zullen bezoekers aan Hoi An een ongekende keuze hebben aan verblijfplaatsen binnen 10 minuten lopen van de oude stad – een UNESCO werelderfgoedlocatie. De overeenkomst zal leiden tot de uitbreiding van haar boutique lifestyle merk Hotel Indigo en een van ‘s werelds grootste premium hotelmerken Crowne Plaza, en zal IHG’s snelst groeiende merk Holiday Inn Express introduceren in Vietnam.

De drie hotels – het 175 kamers tellende Hotel Indigo Hoi An Ancient Town, het 300 kamers tellende Crowne Plaza Hoi An Ancient Town en het 193 kamers tellende Holiday Inn Express Hoi An Ancient Town – zijn gelegen in een bruisende nieuwe gemengde ontwikkeling, Hoian d’Or. Het zal ook de thuisbasis worden van de grootste vergaderruimte in Hoi An met meer dan 2.000 m² – een congrescentrum gelegen binnen Crowne Plaza Hoi An Ancient Town met gemakkelijke toegang tot de winkels en tuinen.

Deze opmerkelijke overeenkomst maakt IHG een van de grootste internationale hotelexploitanten in de regio Danang-Hoi An en verstevigd haar voetafdruk als marktleider in Centraal-Vietnam. Het bedrijf heeft 10 geopende en op stapel staande hotels met meer dan 4.000 kamers in Centraal-Vietnam, en in zijn InterContinental, Hotel Indigo, Crowne Plaza, voco en Holiday Inn portfolio’s.

Het project past in het provinciale plan van Quang Nam om Hoi An te verjongen en uit te breiden, zodat het zijn positie als een van de meest bezochte bestemmingen van Vietnam behoudt. Geliefd om zijn prachtige oude architectuur, iconische winkelpanden, pagodes, tempels en lantaarnverlichte straten, is het al vele jaren een vaste favoriet bij binnenlandse en internationale bezoekers. .

De drie hotels zullen beschikken over zes restaurants en bars, waaronder een unieke club aan de rivier, buitenzwembaden, sportscholen, spa’s en een business corner. Het hotel ligt aan de rivier, op 35 minuten rijden van Da Nang International Airport en biedt gemakkelijk toegang tot de vele populaire attracties van Hoi An. Vietnam blijft een sterke groeimarkt voor IHG, 15 geopende hotels, dat streeft naar een verdubbeling tegen 2027 via een pijplijn van 20 panden, goed voor meer dan 6.000 extra kamers.

Naast het recente merkdebuut van Regent Hotels & Resorts met de opening van Regent Phu Quoc, introduceert IHG haar premium merk voco hotels met de opening van voco Ma Belle Danang. Het blijft groeien verwelkomt binnenlandse en internationale reizigers op secundaire en tertiaire bestemmingen, waaronder Ha Long Bay, Sapa, Ba Na Hills, Yoko Park, Phu Quoc, Vinh Yen en nog veel meer.