IHG kondigt 2de Indigo hotel in Saoedi-Arabië aan

Hotel Indigo Durrat Al Arus in Jeddah, Saoedi Arabië,  zal deel uitmaken van de nieuwe generatie lifestyle hotels van IHG die in het Koninkrijk worden geïntroduceerd, in lijn met Saudi Vision 2030

IHG® Hotels & Resorts, een van ‘s werelds toonaangevende hotelbedrijven, heeft de ondertekening aangekondigd van een Managementovereenkomst met Dallah Real Estate Company voor een Hotel Indigo Resort in Durrat Al Arus, Jeddah. Met deze ondertekening breidt IHG zijn lifestyle-portfolio in het land verder uit om tegemoet te komen aan de toekomstige vraag van nieuwe gastsegmenten, die op zoek zijn naar authentieke Arabische ervaringen via het buurtverhaal van Hotel Indigo. Geen twee Indigo-hotels kunnen hetzelfde zijn, omdat elk hotel zijn eigen specifieke buurtverhaal heeft dat is ingebed in het ontwerp, het eten en de service.

Het Hotel Indigo Resort wordt begin 2026 geopend en komt te liggen in Durrat Al Arus, een recreatiewijk ten noorden van Jeddah, op een rustig eindje rijden van de grote stad. Het resort zal deel uitmaken van een ontwikkelingsproject voor gemengd gebruik dat bestaat uit een ontluikende woongemeenschap, uitgestrekte wateroppervlakken en kunstmatige lagunes. Gelegen langs de Rode Zeekust zal Hotel Indigo Resort in Durrat Al Arus ook een perfecte bestemming zijn voor gasten om te genieten van een actieve waterkant.

IHG en Dallah Real Estate Company zullen samenwerken met gerenommeerde ontwerpstudio’s en onderzoeksbureaus om het ‘Neighbourhood Story’ te verweven in het DNA van het hotel. De unieke esthetiek van het resort en de service stijlen zullen gasten onderdompelen in de authenticiteit van de bestemming, de lokale cultuur, karakter en geschiedenis.

Samen met de 271 gedurfd ontworpen kamers, zal het resort ook beschikken over 50 privézwembadvilla’s, een uitgebreide wellnessfaciliteit en eten- en drinkenconcepten van eigen bodem die niet alleen een unieke kijk bieden op dineren in Saoedi-Arabië – maar ook de interesse wekken van fijnproevers en critici.

Dallah Real Estate Company blijft trouw aan haar betrokkenheid bij de buurt en is een samenwerking aangegaan met 17Sixty – een avontuurlijk bedrijf dat de gasten van Hotel Indigo en de inwoners van Jeddah in staat zal stellen de flora en fauna van de zee als nooit tevoren te ervaren, waarbij duurzaamheid centraal staat.