IHG sluit deal met strategische partner Sun group over portfolio 4 hotels in Vietnam

Quang Hanh’s Yoko Park, Vietnam’s eerste grootschalig onsen resort – en drie hotels in Ba Na Hills – zullen in 2026 openen. IHG Hotels & Resorts, kondigt een portfoliodeal van vier hotels met 2.709 kamers in Vietnam aan met langdurige partner Sun Hospitality Group (een onderdeel van Sun Group), een gerenommeerde toerismegerichte vastgoedontwikkelaar.

Na het succes van het InterContinental Danang Sun Peninsula Resort, breiden de bedrijven hun samenwerking uit naar twee geïntegreerde ontwikkelingsprojecten van wereldklasse die in 2026 geopend zullen worden. De multi-property overeenkomst omvat het 616 kamers tellende Holiday Inn Resort Yoko Park Onsen in de provincie Quang Ninh – het eerste grootschalige warmwaterbronresort in Vietnam, als uitbreiding van het bestaande Yoko Onsen Quang Hanh Resort.

In het kader van de ontwikkeling van Ba Na Hills in de bergen van Danang zullen ook drie hotels worden gebouwd die IHG’s merkenportfolio onderstrepen: het 602 kamers tellende Crowne Plaza Danang Ba Na Hills, het 843 kamers tellende Holiday Inn Resort Danang Ba Na Hills en het 648 kamers tellende voco Danang Ba Na Hills. Door deze overeenkomst wordt IHG een van de grootste internationale hotelexploitanten in de provincie Quang Ninh, met drie hotels van de merken Holiday Inn en InterContinental, en wordt het bedrijf marktleider in Danang met zeven hotels.

Serena Lim, Vice President, Development, South East Asia and Korea, IHG : “Deze belangrijke portfoliodeal is in lijn met ons plan om ons aanbod in Vietnam uit te breiden voor alle merken. Nu het herstel zich aandient, weten we dat de binnenlandse vrijetijdssector een sterke motor zal zijn voor de groei in het land. We willen in Vietnam een aantal resort- en gezinsvriendelijke bestemmingen ontwikkelen.”

Vietnam blijft een sterke groeimarkt voor IHG, met 14 hotels verdeeld over vier merken, Six Senses, InterContinental, Crowne Plaza, en Holiday Inn, en 15 hotels in de pijplijn. Naast het onlangs geopende Crowne Plaza Phu Quoc Starbay, zal IHG nieuwe merken introduceren met Regent Phu Quoc en voco Ma Belle Danang om haar aanbod te laten groeien over alle merken in het land.