Easy chef: compotes van Matterne

Op zoek naar een makkelijke en gezonde maaltijd? Dankzij Easy Chef® tovert u in twee minuten tijd een gerecht boordevol smaak op tafel. De meestercompoteurs van Materne hebben een gloednieuwe reeks producten ontwikkeld om uw leven te vergemakkelijken en tegelijk voor uw lichaam te zorgen: de gloednieuwe ‘Easy Chef®’ appel- en groentecompotes. Gemaakt van 100% Belgische appels, groenten en kruiden! In slechts 2 minuten tijd kunt u ze serveren bij uw maaltijden. Zo makkelijk is het om chef te zijn én gezond te eten!

Met de nieuwe Easy Chef® compotes van Materne is het makkelijk om gezond te koken in een handomdraai. Deze nieuwe 100% natuurlijke en vezelrijke compotes op basis van Belgische appelen, groenten en kruiden zijn een heerlijke aanvulling bij vlees en vis. De compote bevat geen smaakstoffen, kleurstoffen of conserveringsmiddelen en heeft nutri-score A. Easy Chef® werd verkozen tot product van het jaar 2022.

Keuze uit 4 verschillende recepten om bij elke maaltijd iets nieuws te ontdekken: De Easy Chef®-reeks bestaat uit vier varianten: Belgisch, Tex Mex, Aziatisch en Provençaals. En de kers op de taart: het duurt slechts twee minuten om te bereiden. De ideale mix om al uw gerechten op smaak te brengen!

Easy Chef® op AZIATISCHE wijze : exotische smaken bij elke hap. Wat dacht u van een Aziatische maaltijd in 2 minuten tijd met deze gezonde en exotische compote? De zoetheid van de kokosmelk en mango, versterkt door rode curry en citroengras, is de perfecte aanvulling bij kip of vis.

Easy Chef® op BELGISCHE wijze : de goede smaak van bij ons. Verfijn uw traditionele kipcompote met dit herziene recept van Belgische aardappelen en appels met een subtiel vleugje tijm.

Easy Chef® op PROVENÇAALSE WIJZE : de zonnige voordelen van de zuiderse keuken. Fleur jouw gerechten gedurende het hele jaar door op met dit heerlijke recept in ratatouille-stijl, gemaakt met Belgische appels, courgettes, paprika’s, tomaten en rozemarijn.

Easy Chef® op TEX-MEX wijze : Latijns-Amerika op je bord. Breng uw gerechten in 2 minuten tijd op smaak met dit heerlijke recept op basis van Belgische appels met een Mexicaans tintje. Maïs, paprika, kidneybonen en een vleugje chili om taco’s, burrito’s en gegrilde kip op te peppen.

Ontdek de recepten van chef Marc Clément

Kan je niet wachten om met Easy Chef® aan de slag te gaan, maar heb je nog geen inspiratie? Materne stelde samen met de gastronomische chef-kok Marc Clément van The Bistronomy enkele originele receptjes samen zodat jij meteen aan de slag kan!

EASY CHEF® OP TEX-MEX WIJZE – TACO MET GEMARINEERDE ZALM

Benodigdheden: 2 tacoschelpen, 200 gr verse zalm, 1 potje Materne Easy Chef® op Tex-Mex wijze, 1 rijpe avocado, 1 rode ui, 1 dl rode wijnazijn, 1 dl suikerwater (evenveel water als suiker), 2 el zure room, 1 limoen, 1 dl olijfolie, 1 sl gehakte bieslook, 100 gr gesneden ijsbergsla. Voor de afwerking: takjes sla en kruiden volgens seizoen

Bereidingswijze : Snijd de zalm in niet te dunne plakjes en marineer met wat limoensap, olijfolie en bieslook en kruid af met peper en zout. Snijd de rode ui in fijne ringen, breng 1 dl suikerwater met 1 dl rode wijnazijn aan de kook, giet dit over de rode ui en dek onmiddellijk af met plastiekfolie. Snijd de rijpe avocado in blokjes, meng met wat limoensap en zure room.

Vul de tacoschelpen met de gesneden ijsbergsla, voeg de compote van Materne Easy Chef® op Tex-mex wijze toe. Leg hierop wat plakjes zalm en de avocadomengeling. Leg bovenop nog enkele toefjes Tex Mex compote en versier met rode ui en de sla en de groene kruiden.

TIP: Maak een ruime hoeveelheid klaar van de gemarineerde rode ui. Dit is minstens 6 weken houdbaar in de ijskast. Hoe beter uw rode wijnazijn, hoe beter het resultaat. (bv. Forum merlot azijn)

TIP: Varieer met kruiden en marinades voor uw zalm (bv. tex mex kruiden) om een ander smaakpalet te verkrijgen.

EASY CHEF® OP BELGISCHE WIJZE – HOT DOG BARBECUE WORST

Benodigdheden: 2 hot dog broodjes, 2 barbecue worsten, 1 potje Materne Easy Chef® op Belgische wijze, 4 sl ketchup, 4 sl mayonnaise, 1 sl mosterd, 2 sl gefruite uitjes, plukjes groene kruiden volgens seizoen

Bereidingswijze: Bak de BBQ worsten en snijd terwijl het broodje bovenaan half in. Leg de BBQ worst erin, voeg de compote van Materne Easy Chef® op Belgische wijze toe en bestrooi met de gefruite uitjes. Meng de mayonaise met de mosterd. Werk de hot dog af met de mosterdmayonaise en de ketchup en versier met plukjes groene kruiden naar wens.

EASY CHEF® OP AZIATISCHE WIJZE – PAN BAGNAT MET KIP

 

Benodigdheden: 2 pan bagnat, 1 potje Materne Easy Chef® op Aziatische wijze, 1 kipfilet, 1 tl currypoeder of lahtor (of andere Aziatische kruidenmengeling), 50 gr sojascheuten, 100 gr slamengeling, 2 el yoghurtdressing

Bereidingswijze : Kruid de kipfilet met een kruidenmengeling naar keuze en bak goudgeel. Breek de onderkant van de sojascheuten af en meng met wat yoghurtdressing en wat kruidenmengeling. Snijd de gebakken kipfilet in de lengte in sneetjes. Vul het broodje met de de compote van Materne Easy Chef® op Aziatische wijze en de kip. Werk af met de sojascheuten en de slamengeling.

TIP: Varieer met andere kruidenmengelingen, andere smaken compote van Materne en eventueel gepaneerde visreepjes of teriyaki steak.

EASY CHEF® OP PROVENÇAALSE WIJZE – SALADE TONIJN

Benodigdheden: 1 sucré slahartje, 400 gr mooie stukken tonijn op olijfolie, 1 potje Materne Easy Chef® op Provençaalse wijze, 100 gr groene boontjes, 2 sl olijven, 100 gr kerstomaatjes, 1 sl kappertjes, postelein, eetbare bloemen volgens seizoen, 1 dl olijfolie

Bereidingswijze : Snijd het slahartje overlangs in twee en brand af met een crème brûlée brander. Kook de groene boontjes beetgaar in kokend gezouten water. Snijd de kerstomaatjes in twee.

Leg een soeplepel compote van Materne Easy Chef® op Provençaalse wijze op het bord, plaats hierop het slahartje, leg ook een klein beetje compote Provençaals op het slahartje en leg hierop de stukken tonijn. Werk af met de groene boontjes, tomaatjes en olijven. Versier met de posteleinblaadjes en eetbare bloemen. Druppel wat olijfolie op en rond het gerechtje.

TIP: Varieer in deze salade eens met een basilicummayonaise, een zacht gekookt eitje, opgelegde artisjokjes en gemarineerde rode ui.

Materne Easy Chef® is verkrijgbaar bij Carrefour, Delhaize, Cora, Mestdagh, Makro, Match en Lambrechts voor een aanbevolen verkoopprijs van € 2,49. Ontdek meer op materne.be