IHG versterkt nieuwe generatie luxe aanbiedingen in Saoedi Arabië

De ondertekening van InterContinental Al Khobar Dana Bay past in IHG’s uitbreidingsstrategie in KSA. IHG® Hotels & Resorts bevestigt opnieuw haar betrokkenheid bij de Vision 2030 van het Koninkrijk en heeft een Management Agreement getekend met Dana Bay Tourism Company om InterContinental Al Khobar Dana Bay te openen en haar luxe voetafdruk in het Koninkrijk uit te breiden.

IHG Hotels & Resorts vierde onlangs de 75e verjaardag van het merk InterContinental Hotels & Resorts. Van één hotel tot meer dan 200, InterContinental is gegroeid met de komst van technologie en de ontwikkeling van hotelactiviteiten, maar de pioniersgeest van luxe reizen blijft bestaan.

InterContinental Al Khobar Dana Bay opent zijn deuren voor gasten in december 2024 en ligt op slechts 30 km van het stadscentrum en 45 km van King Fahed International Airport, waardoor het de perfecte bestemming is voor reizigers die de culturele bezienswaardigheden van Al Khobar willen verkennen. De omliggende ontwikkeling van Dana Bay is verspreid over 2,8 miljoen vierkante meter met 14 km strandlijn, biedt uitzicht op de zee van de Half Moon Bay, en omvat watersporten, een duikcentrum, paardensport, aquapark, en een F&B strip.

InterContinental Al Khobar Dana Bay wordt ontwikkeld als een best-in-class product en zal beschikken over 133 luxueus ontworpen kamers, 90 InterContinental-residenties en 36 villa’s, naast vier eetgelegenheden, een binnen- en buitenzwembad, een gezondheidsclub en een spa. Het hotel zal ook een zakencentrum en vier vergaderzalen bieden, om tegemoet te komen aan de behoeften van zowel zakenreizigers als vakantiegangers.

IHG is sterk vertegenwoordigd in Al Khobar, met een InterContinental, een Crowne Plaza, voco, Staybridge Suites en drie Holiday Inn hotels. Landelijk exploiteert IHG momenteel 37 hotels van 5 merken in Saoedi-Arabië, waaronder: InterContinental, Crowne Plaza, Holiday Inn, Staybridge Suites en voco, met nog eens 31 hotels in de ontwikkelingspijplijn die in de komende drie tot vijf jaar geopend moeten worden.