IHG versterkt portfolio in Rajasthan

Ondertekening van een Crowne Plaza Resort in Pushkar, strategische uitbreiding in belangrijke toeristische bestemmingen in India. IHG® Hotels & Resorts ondertekende een managementovereenkomst met SRDF Ventures Private Limited voor de ontwikkeling van een nieuw Crowne Plaza Resort in de stad Pushkar – een belangrijke toeristische bestemming in Rajasthan en een stad die bekend staat om zijn culturele beurzen en religieuze festiviteiten. Het Crowne Plaza Resort Pushkar wordt een nieuwbouwhotel met 125 kamers dat naar verwachting begin 2026 operationeel zal zijn.

Met momenteel twee operationele hotels en twee hotels in ontwikkeling in Rajasthan wordt Crowne Plaza Resort Pushkar het vijfde hotel van IHG in deze indische deelstaat. IHG wil met deze ondertekening zijn premiumaanbod voor reizigers die populaire toeristische bestemmingen in Rajasthan bezoeken, verder versterken.

Het Crowne Plaza Resort Pushkar ligt in de buitenwijken van Pushkar en heeft een goede verbinding met een van de belangrijkste snelwegen in India, die Delhi, Mumbai en Jaipur doorkruisen. Het hotel ligt in een serene en rustige omgeving en is een ideale keuze voor vrijetijdsreizen en bruiloften, die steeds populairder worden in India. Het hotel ligt op een paar uur rijden van Jaipur en Delhi NCR en zal ook tegemoet komen aan binnenlandse reizigers en pelgrims die op zoek zijn naar een kort verblijf om de beurzen en festivals waar Pushkar bekend om staat bij te wonen.

Naast kamers die zijn ontworpen om de gasten een eersteklas ervaring te bieden, zal het hotel beschikken over een scala aan faciliteiten, waaronder een all-day dining, specialiteitenrestaurant & bar, een buitenzwembad, een fitnessruimte en een spa. Met ruim 7500m² aan vergader- en banketfaciliteiten voor grote bijeenkomsten  komt het ook tegemoet aan MICE-eisen. Het pand zal ook beschikken over een resort-centrum voor indoor-activiteiten en games, met inbegrip van een speciale kinderruimte.

IHG® heeft momenteel 44 hotels actief over vijf merken in SWA, waaronder Six Senses, InterContinental Hotels and Resorts®, Crowne Plaza®, Holiday Inn® , Holiday Inn Resort® en Holiday Inn Express®, en heeft een sterke pijplijn van 37 hotels die in de komende 2-3 jaar geopend moeten worden.