Il Civittaio

Deze typische herenhoeve uit het einde van de 18de eeuw kreeg een dubbele functie mee. Enerzijds wijnhuis en anderzijds een aantrekkelijke vakantiewoning met 6 appartementen stijlvol ingericht met accenten op de regionale tradities.

Het wijnhuis telt 8 ha wijngaarden en 3 ha olijfbomen die alle volle organische en biologische landbouwmethodes worden geëxploiteerd. Hier worden extra fijne olijfolies van Montecucco en rode Il Civettaio wijnen geproduceerd.

De 2009 blended San Giovese krijgt Merlotdruiven als extraatje en zorgt voor een mooie rode kleur met aangename florale aroma’s. De Nostero is 2007is een 100% San Giovese wijn die zijn dieprode kleur opvijzelt met knapperige kruidige toetsen die in het totaliteit voor mooie afronding zorgen en dit men een leuke elegantie.

Op de proeftafel: Il Civettaio 2009 Montecucco San Giovese DOC

Een eerste selectie van de trossen gebeurt op het veld, ze fermenteren nadien in vaten van 4000l. Het ouderen gebeurt in eiken vaten en dit gedurende minstens 12 maand, de eindrijping wordt op fles neemt minstens twee jaar in beslag.

In het glas een stevige rode mantel die in de neus een overvloed van florale en fruitige toetsen prijsgeeft. Bij de afdronk komen mooie accenten van delicate tannines tot ontwikkeling die een perfecte aanvulling vormen op de toetsen van rijp rood fruit. De wijn geeft bij afdronk alleszins een aangename frisheid prijs.