Il Tornabuoni hotel voeg zich bij Unbound Collection by Hyatt in Florence

Hyatt Hotels Corporation kondigt de opening aan van IL Tornabuoni Hotel in Florence. Het luxueuze, op de renaissance geïnspireerde voormalige paleis met 62 kamers betekent het debuut van het merk The Unbound Collection by Hyatt in Italië, bekend om zijn onafhankelijke, one-of-a-kind hotels die op maat gemaakte ervaringen bieden die gasten inspireren.

Of het nu gaat om een boeiend verleden, een exclusieve locatie, beroemde architectuur en design of een bekroonde eetervaring, elke accommodatie binnen The Unbound Collection by Hyatt heeft een eigen karakter en de vrijheid om uniek te zijn, terwijl gasten toch kunnen profiteren van het World of Hyatt-loyaliteitsprogramma en een vertrouwde merknaam en reputatie.

Dit historische pand – voorheen het Palazzo Minerbetti – heeft een grondige restauratie ondergaan sinds het ooit een stadspaleis was dat onderdak bood aan bekende figuren als de groothertog van Toscane, beter bekend als Cosimo de Medici lll. Zijn beschermheerschap van wetenschap, architectuur, literatuur en kunst droeg bij aan het culturele erfgoed van Florence en wordt weerspiegeld in het hele hotel via updates van de kamers en suites, openbare ruimtes, het terras en nog veel meer.

Elk van de 62 kamers, zorgvuldig ingericht in de kleuren rood, blauw en goud, weerspiegelt het Renaissance tijdperk waar Florence bekend om staat en belichaamt de rijke geschiedenis en artistieke grootsheid van de periode, zodat gasten verhaalwaardige ervaringen kunnen creëren tijdens hun verblijf.

Gelegen langs de Via de Tornabuoni, een van de meest prestigieuze straten van Florence, kunnen gasten dit culturele erfgoed verkennen, door een korte wandeling te maken om Palazzo Strozzi, de kathedraal van Santa Maria del Fiore of de Uffizi Galerij te bewonderen. Gasten kunnen ook een stap terug in de tijd zetten met een beklimming van Giotto’s Campanile, een gemarmerde gotische toren die een spectaculair uitzicht over de stad biedt, of de historische Ponte Vecchio vinden, de beroemde middeleeuwse brug waar authentieke Italiaanse juwelierszaken gevestigd zijn, vlak voor hun deur.

Het hotel beschikt over vijf buitengewone restaurants waar lekker eten en wijn en gastvrij gezelschap centraal staan. Van ontbijt, aperitief tot diner, Il Magnifico Ristorante is open voor zowel hotelgasten als de lokale bevolking. Het aangrenzende Il Magnifico Cafè is een opmerkelijke plek om ‘s avonds te genieten van een aperitivo met kleine hapjes, aangevuld met vakkundig bereide cocktails en een complete champagne- en wijnkaart. Diep in het hart van IL Tornabuoni, biedt La Cave een uitgebreide selectie van gerenommeerde Italiaanse, Franse en andere internationale wijnen. Het intieme en elegante Lucie Restaurant biedt gasten een uniek uitzicht over de stad op het dak, terwijl het Butterfly Terrace kenmerkende cocktails serveert die een toegang bieden tot de rijke geschiedenis en charme van de Renaissance hoofdstad.

Het lichte en ruime fitnesscentrum biedt ultramoderne apparatuur en persoonlijke trainingssessies. Voor diegenen die op zoek zijn naar minder conventionele fitness ervaringen, kunnen gasten profiteren van yoga op het dakterras en de privé golfbanen op het omliggende platteland.

De opening van IL Tornabuoni Hotel is een belangrijke mijlpaal voor Hyatt, aangezien The Unbound Collection by Hyatt debuteert in Italië en het eerste Hyatt-hotel in Toscane is. IL Tornabuoni Hotel voegt zich trots bij een prachtige portefeuille van Hyatt hotels in Italië, waaronder Park Hyatt Milan, Hyatt Centric Milan Centrale, Hyatt Centric Murano Venice, en onlangs The Tribune Hotel.