JAM: het mix & matchhotel dat Brussel zal doen bruisen

Een hotel van een nieuwe generatie vestigt zich Brussel! Het Jam is een unieke plek in de hoofdstad, modern, levendig en urban. Alle verschillende profielen van reizigers lopen er elkaar tegen het lijf: van de businessman die eens wat anders wil dan een kil en onpersoonlijk hotel tot de backpacker die toch enig comfort wil, maar ook gezinnen die op ontdekkingstocht gaan of vriendengroepen die er samen op uit trekken. In deze oergezellige context komt iedereen aan zijn trekken. Het Jam is design, budgetvriendelijk, comfortabel, goed gelegen en de aangeboden service is er uitstekend. Maar lees vooral verder…

Het Jam beschikt over 78 kamers, waarvan sommige geschikt zijn voor 6 personen. Er is zelfs een ‘Giga room’ met… 18 bedden. Het hotel is dus geschikt voor een heel heterogeen publiek, waarbij iedereen zo zijn eigen manier van reizen heeft. In elke kamer staat een tv-toestel en de bedden zijn kwaliteitsvol. Verder werd er groot belang gehecht aan akoestiek en is er wifi. In het Jam worden prijzen gehanteerd die toegankelijk zijn voor alle budgetten. Je kunt er al voor 18 euro per nacht in de slaapzaal terecht, en voor 150 euro in een kamer van 6 personen. Ook de prijzen in de bars en in het restaurant zijn meer dan redelijk.

De aankleding? Beton! Het Jam Hotel is gesitueerd in een oud kantoorgebouw uit de jaren zeventig, dat enkele jaren lang als kunstschool heeft dienstgedaan. Het rauwe, oorspronkelijke beton, de trots van het hotel, is vooral aanwezig in de gemeenschappelijke ruimtes: de lobby, de bars en het restaurant. In de kamers wordt het gecombineerd met massief dennenhout, wat een warm lowtechsfeertje teweegbrengt en comfort uitstraalt. De aankleding is het werk van de jonge talentvolle Belgische binnenhuisarchitect Lionel Jadot, die het geheel zag als een grote, abstracte collage met een knipoog naar Dada en naar Kurt Schwitters en zijn Merzbau.

Een perfecte dienstverlening

Het relaxatiezwembad en zonnedek op het dak van het hotel en dus in openlucht, zijn uniek in de hoofdstad. Het Jam heeft echter nog veel meer troeven, zoals een restaurant met 80 plaatsen, twee bars (waarvan één op de rooftop), een gameroom in de kelder, een privéparking, echte Brompton-fietsen, steps en skateboards waar de gasten gebruik van kunnen maken, gratis toegang tot de naastgelegen fitnesszaal en tal van tips in hun eigen newsletter die opgesteld wordt door een specialiste van het Brusselse culturele leven. Men heeft hier dus letterlijk aan alles en iedereen gedacht! Zelfs aan wie in een verstrooide bui zijn love kits, oortjes, oplader, yogamatje of andere spullen vergeten is, of ineens zin heeft in chocolade of koekjes: The Jam heeft de beste koekjes van de hoofdstad in huis.

Het Italiaans restaurant van het Jam-hotel ziet eruit als een kwaliteitsvolle kantine. De gasten van het hotel kunnen er de bewoners van de wijk ontmoeten rond een pastaschotel, een grote pizza en/of een antipastischotel. De keuken is eenvoudig maar zeer lekker. Het is immers niemand minder dan Vincenzo Marino, kok van het uitstekende Brusselse restaurant Vini Divini, die hier de plak zwaait. Het ontbijtbuffet bestaat voornamelijk uit gezonde, ambachtelijke streekproducten.

Het Jam is gelegen midden in de meest bruisende zones van de hoofdstad. Het historisch centrum is niet ver weg maar het hotel ligt meer zuidelijk, in ‘Brussel Hoogstad’ zoals de Brusselaars dat noemen, op de grens van het hippe Sint-Gillis en het chique Elsene, wijken waar je overal kunstgalerijen, trendy bars, restaurants en leuke winkeltjes vindt. Het hotel, gelegen in een residentiële wijk uit het begin van de twintigste eeuw, nodigt je uit om een ander gezicht van de stad te leren kennen. Het is omringd door tal van pareltjes van architectuur en geeft de bezoeker de kans om eens iets anders te zien dan de traditionele toeristische attracties. Het Jam biedt je de kans Brussel te beleven zoals de echte Brusselaars, of het nu om nightlife, shopping of cultuur gaat.

LET’S JAM! Het team van het Jam:

Jean-Michel André is de drijvende kracht achter het Jam. Hij is een gekend figuur in de wereld van de alternatieve hotelformules. Hij maakte hij naam met het White Hotel, de Brusselse hotels Le Berger en Chelton maar ook het Château de la Poste in de provincie Namen. Jean-Michel beheert met al zijn ervaring deze nieuwe formule voor een groep investeerders die zich verenigd hebben onder de noemer “Limited Edition Hotels” en een andere weg willen bewandelen dan die van de klassieke hotellerie, om aan de klant unieke ervaringen voor te stellen die passen in de tijdsgeest.

Lionel Jadot : Deze Belgische binnenhuisarchitect is volop naam aan het maken. Met een frisse kijk en heel veel durf aarzelt hij niet heilige huisjes omver te gooien. Hij laat zich graag inspireren door wat hij tegenkomt en creëert daarmee unieke combinaties, van heel erg rauw tot oosters raffinement. Hij laat zijn ongebreidelde verbeelding los op decors die een verhaal hebben. Geen al te gepolijste toestanden dus, maar informele elegantie gecombineerd met een warme en verrassende decoratie.

Olivia Gustot : Olivia is de architecte die al sinds 2009 het uitzicht van de hotels van de groep bepaalt. Nadat ze eerder al het Château de la Poste en Le Berger gestalte gaf, viert ze vandaag haar veelgeprezen talenten bot op het Jam, waaraan ze haar persoonlijke signatuur meegeeft.

Vincenzo Marino : Zijn microrestaurant Vini Divini, dat in een al even klein straatje van Elsene ligt, is reeds verschillende jaren een aantrekkingspool voor de vele foodies van de hoofdstad. De kwalitatieve keuken van deze vintage Napolitaan en ambassadeur bij uitstek van de Italiaanse kookkunst is authentiek en geïnspireerd, waarbij in een ontspannen sfeer alleen de allerbeste producten op tafel komen.

Praktische info : JAM Hotel – Steenweg op Charleroi 132 — 1060 Brussel – tel. hotel : + 32 (0)2 537 17 87 – Resto : + 32 (0)2 537 10 05 – Web : www.jamhotel.be

Hotel JAM biedt deze zomer aan alle Belgische klanten een tweede gratis nacht aan! Voor reservering: info@jamhotel.be met promocode: BELJAM. Aanbod geldig tot 31/08/2016.