Jelle Schouppe, 7de jaar drankenkennis Ter Duinen, wint Champagnewedsrijd

Jelle Schouppe (midden op de foto), die het zevende jaar drankenkennis volgt aan de hotelschool Ter Duinen in Koksijde, heeft woensdag de Champagnewedstrijd 2018 voor de zesde en zevende jaars van de Belgische hotelscholen in Brussel gewonnen. Emilie Meulenyzer van de hotelschool Namen (école hôtelière provinciale Namur) (rechts op foto) en Bram Debrouwere (links op foto) van de hotelschool Ter Groene Poorte in Brugge eindigden respectievelijk op de tweede en derde plaats van de wedstrijd.

Op de mondelinge proef moest Jelle onder andere vragen beantwoorden van voormalige Belgische Champagne-Ambassadeurs Peter Doomen en Fred Martin. Wine Lady of The Year 2015 Vicky Corbeels, de sommelier Cédric Deblandre en Grégoire Van den Ostende, directeur van het Bureau du Champagne Benelux, waren de andere juryleden van deze finale.

Jelle wint een driedaagse reis naar de Champagnestreek en vooral de prestigieuze titel van laureaat van de Belgische Champagnewestrijd voor Belgische hotelscholen, editie 2018.