JRE lanceert eigen Gin ‘Cockney’s gin inspired by JRE’.

De Jeunes Restaurateurs (JRE) van België hebben hun eigen Gin op de markt gebracht. Een brouwsel geboren uit talrijke conversaties, degustaties, wensen en tendensen en ontstaan om aan de verwachtingen van zowel chefs als klanten tegemoet te komen. Geen beter eindejaarsgeschenk denkbaar dan dit zeer smaakvol cadeau.

Meer dan wie ook zijn deze chefs gewend aan het gebruik van kruiden in de keuken. Voor dit project vormde ze een kleine groep die meerdere malen samenkwam om te beslissen aan welke vereisten deze gin, die hun stempel zou gaan dragen, moest voldoen. Olivier Massart, voorzitter van JRE legt uit : “het was een plezante maar ook interessante oefening. We hebben ieder van ons, eerst apart en daarna gezamenlijk, bepaald wat we zelf in deze gin zouden willen herkennen, zowel qua parfum als smaak. Daarna hebben we beroep gedaan op de diensten en waardevolle adviezen van Cockney’s, bekend om hun superieure en meermaals bekroonde Gins (met name op het Concours Mondial van Brussel in 2016). Na veel overleg en na veelvuldig proeven zijn we er zeker van dat deze nieuwe creatie in de smaak zal vallen bij de klanten in onze restaurants. Ondertussen serveren wij alvast onze gin, als aperitief maar ook in enkele van onze gerechten, waarom ook niet”

De “Cockney’s gin inspired by JRE” zal verkrijgbaar zijn in alle restaurants die lid zijn van JRE (27 restaurants) en bij de professionele detailhandel zoals Métro. Voor particulieren zal deze gin binnenkort ook te verkrijgen zijn in hun vertrouwde winkel.

De Jeunes Restaurateurs (JRE) is een vereniging van jonge restauranthouders die allemaal dezelfde drang voelen om hun talent en hun passie voor hun vak te delen. Een interne kwaliteitsselectie garandeert dat deze ambitieuze chefs tot de top van de Europese gastronomie behoren.

Eertijds waren er de drie woorden Jeunes Restaurateurs d’Europe. Vandaag staat het label Jeunes REstaurateurs ook voor Joigning Innovation & Imagination, Respecting Sources & Substainability, Evoking Emotion & Inspiration. De vereniging die de chefs van 23 tot 49 jaar oud samenbrengt, telt 30 actieve leden in België en niet minder dan 320 over heel Europa. www.jre.be