Kimpton Budapest

IHG Hotels & Resorts heeft de ondertekening aangekondigd van Kimpton Budapest in Hongarije. Het hotel wordt gebouwd op basis van een managementovereenkomst met de eigenaar van het pand MAM BUDA PROJECT Kft., een dochteronderneming van Market Asset Management Zrt., en moet begin 2025 opengaan.

Dit wordt het eerste Kimpton Hotels & Restaurants in Hongarije, gelegen aan het Jozsef Bem-plein in het centrum van Boedapest, aan de Buda-kant van de Donau. Het 127 kamers tellende hotel biedt ruime en zorgvuldig ontworpen kamers met een speels tintje, uitzonderlijke voorzieningen en een diner op maat, inclusief een bar op het dak, en brengt daarmee de kenmerkende Kimpton touch naar het hart van Boedapest.

Willemijn Geels, VP Development Europe, IHG Hotels & Resorts: “Boedapest is een van Europa’s meest populaire bestemmingen met prachtige UNESCO-werelderfgoedlocaties, evenals een snel groeiende vraag van bedrijven als een lokaal zakelijk knooppunt. Het is een ideale plek voor ons Kimpton merk, waarvan de oprechte, persoonlijke service en het gedurfde design goed zullen resoneren met deze bruisende stad. Ons luxe boutique aanbod is goed ontvangen in Europa, en deze nieuwe ondertekening versterkt alleen maar het momentum voor de internationale expansie van Kimpton.”

Sándor Scheer, voorzitter van Market Asset Management Zrt., verklaarde: “We zijn verheugd om Kimpton naar Boedapest te brengen. We hebben het succes van het merk in heel Europa gezien en zijn verheugd om een uniek en onderscheidend luxe aanbod naar Boedapest te brengen, waarmee we een nieuwe hoek van de markt veroveren.”

Kimpton opende voor het eerst in Europa in 2017 met de opening van Kimpton De Witt in Amsterdam, en sindsdien heeft het merk zijn voetafdruk in heel Europa snel vergroot met openingen van Parijs tot Barcelona, Londen, Edinburgh en daarbuiten. Er zijn nu in totaal zeven Kimpton-hotels geopend in heel Europa, met nog eens vier in de pijplijn, die locaties van Mallorca tot Frankfurt bestrijken, naarmate de vraag naar luxe en lifestyle-verblijven groeit. Wereldwijd zijn er 75 Kimpton hotels geopend en 32 in de pijplijn.

Deze ondertekening volgt op de recente opening van Crowne Plaza Budapest. IHG Hotels & Resorts heeft momenteel drie hotels in Hongarije, die opereren onder de merknamen InterContinental Hotels & Resorts, Crowne Plaza Hotels & Resorts en Holiday Inn Hotels & Resorts, met nog eens twee hotels in de pijplijn.