Hotel Indigo opent in een van Europa’s meest bruisende steden: Belgrado

Hotel Indigo, het boetiekhotelmerk van IHG Hotels & Resorts, heeft zijn eerste hotel in Servië geopend, Hotel Indigo Belgrado. Trouw aan de ethos van het merk, ontleent Hotel Indigo Belgrado zijn design aan de lokale buurt en brengt het hulde aan het legendarische verleden van de stad.

De hoofdstad van Servië is de thuisbasis van een briljant diverse mix van culturen en architectonische stijlen, met een fascinerende geschiedenis die zich uitstrekt over millennia, en Belgrado wint steeds meer aan populariteit bij een nieuwe generatie bezoekers. Belgrado, het ontmoetingspunt van twee rivieren, de Sava en de Donau, was een belangrijk kruispunt tussen Oost- en West-Europa, dat werd gebruikt door handelaars, missionarissen, toeristen, ambassadeurs en ambachtslieden die zich per boot een weg baanden door het continent. Reizigers van verschillende rijken, waaronder de Romeinen, de Goten, de Hunnen, de Ottomanen en de Oostenrijk-Hongaren, lieten bij hun aankomst in de hoofdstad vaak hun eigen stempel achter op de stad. Deze indrukken kunnen worden ervaren via lokale bezienswaardigheden zoals het fort van Belgrado, een historisch complex dat bestaat uit de oude citadel en het Kalemegdanpark waar bezoekers een blik kunnen werpen op de samenvloeiing van de twee rivieren.

Net zoals geen twee wijken hetzelfde zijn, zijn ook geen twee hotels van Hotel Indigo hetzelfde. Net als de omgeving van de oude stad laat de architectuur van Hotel Indigo Belgrado de mengelmoes van culturen en stijlen zien die is voortgekomen uit de fascinerende geschiedenis van de stad. Centraal gelegen in het belangrijkste voetgangersgebied, tussen de straten Kneza Mihailova en Čika Ljubina, boven luxe winkels, beschikt het hotel over 46 boetiekkamers met twee verschillende kamertypes. De Brutalistische kamerstijl werd geïnspireerde op de  Brutalistische architectuur, goed zichtbaar in Belgrado. De betonnen muren staan in contrast met unieke kunstwerken en textiel met ongewone geometrische vormen. De Art Deco kamer is ontworpen om de Art Deco periode van de stad op te roepen met het gebruik van gedempte pastelkleuren en bogen om de ontwerpinvloed van dit prominente tijdperk na te bootsen.

Bij het binnenkomen van het hotel worden de gasten begroet door een opvallende receptie, die speciaal is ontworpen om de vorm van een plaatselijk monument, Knez Mihailo, na te bootsen met lokaal gemaakte Servische tapijten erboven. Het gebruik van goud in de lobby, de receptie en de lift is geïnspireerd op het nabijgelegen Nationaal Museum, oorspronkelijk een bankgebouw. De muren van de lift zijn bedekt met verborgen gedichten van enkele beroemdste dichters. De woonkamer van het hotel is een eerbetoon aan de samenkomst van handelsroutes met een eclectische mix van stijlen door de eeuwen heen, van Pirot tapijten, een nationale schat uit Zuid-Servië, tot op de jaren ’70 geïnspireerde vloerlampen. In het hele hotel zijn de kunstwerken geïnspireerd op de lokale en levendige creatieve kunstscène in de stad.

Hotel Indigo heeft unieke restaurants en bars die opvallende sociale bestemmingen zijn waar gasten en de lokale bevolking samen dineren, en het Duke Restaurant van het hotel is niet anders. Dit restaurant geeft een moderne draai aan de traditionele Servische keuken door eeuwenoude recepten en unieke Servische kruiden te combineren met lokaal ingekochte ingrediënten en een moderne twist.

Hotel Indigo, ‘s werelds grootste boutique hotelmerk, heeft 129 hotels wereldwijd, met nog eens 116 die de komende jaren worden geopend. Eind 2021 wordt een aantal hotels geopend, waaronder Hotel Indigo Vancouver-Downtown, Washington, Hotel Indigo Flushing, New York en Hotel Indigo New Orleans French Quarter in de VS. Tot de openingen in 2022 behoren Hotel Indigo Karuizawa en Hotel Indigo Inuyama Urakuen Garden in Japan, Hotel Indigo Brisbane in Australië, Hotel Indigo Galapagos in Ecuador en Hotel Indigo Wenen, Oostenrijk.