KlasJet: het resultaat van teamwerk, inzet en oog voor detail

KlasJet is een Europese luchtvaartmaatschappij die gespecialiseerd is in privé- en zakenvluchten. Met een vloot van luxueus ingerichte Boeings 737 staat KlasJet op het vlak van comfort aan de top.

KlasJet focust zich steeds op de behoeften van de klanten en fungeert daarbij vaak als enig aanspreekpunt voor bijzondere reiswensen. Dankzij een team dat bestaat uit toegewijde medewerkers, is men in staat om het hoogste niveau van zorgeloze luchtvaartdiensten te leveren, waarbij ook aandacht wordt besteed aan de kleinste details. Dàt is KlasJet.

Het voorbije jaar heeft de intense samenwerking van de verschillende departementen binnen het bedrijf ervoor gezorgd dat complexe projecten en moeilijke uitdagingen tot een mooi einde werden gebracht. Steeds opnieuw gaven de  medewerkers het beste van zichzelf met als doel de beste diensten te verzekeren voor de klanten. Daar waar anderen voor bepaalde opdrachten terugdeinsden, stond het KlasJet-team klaar om erin te vliegen.

Een overzicht van enkele bijzondere momenten van vorig jaar. Zo waren er naast de medevac- en repatriëringsvluchten in het kader van de wereldwijde COVID19-pandemie en de machtswissel in Afghanistan, ook tal van vluchten waarbij teams, die deel hebben genomen aan Euro2020 en andere internationale sporttornooien en kampioenschappen, in alle comfort ter bestemming hebben gebracht. Bovendien werden  ook een aantal speciale passagiers en ongewone vrachten vervoerd.

Het professionalisme, de kennis en de ervaring van de medewerkers zorgen ervoor dat de reputatie als luchtvaartmaatschappij, die in staat is om niet-alledaagse opdrachten uit te voeren, steeds sterker wordt. Het team weet uit ervaring dat details enorm belangrijk zijn. Ze worden vooraf minutieus besproken en voorbereid door onze professionals.

2021 was dan ook een ongelooflijk jaar voor het KlasJet-team. Een jaar vol spannende uitdagingen, gedenkwaardige projecten en tal van nieuwe klanten. KlasJet hoopt dat 2022 nog meer goeds in petto heeft zodat de medewerkers kunnen tonen welke mooie resultaten ze nog kunnen neerzetten.

Veilig thuis

Sinds het uitbreken van de corona-pandemie heeft KlasJet al heel wat repatriëringsvluchten uitgevoerd. De allereerste vlucht was er eentje van Italië naar Litouwen, net toen de grenzen dichtgingen. Daarna heeft de maatschappij nog vele andere opdrachten vervuld tussen Europa, Afrika en Azië. Op die manier werd ervoor gezorgd dat honderden mensen veilig naar huis konden vliegen.

Een van KlasJets meest veeleisende en grootste opdrachten was de repatriëring van een Zuid-Koreaanse groep werknemers, die positief hadden getest op Covid-19. Zij werden overgevlogen van Ghana naar Zuid-Korea. De missie nam in totaal vijf dagen in beslag en vereiste 10 vluchten. Vliegtuigen en crews dienden geherpositioneerd te worden en er moesten overvliegtoestemmingen van maar liefst 14 landen worden bekomen. Daarnaast werd ook gezorgd voor veilige hotelaccomodatie en degelijke Covid-19-testprocedures.

De waardevolle ervaringen die KlasJet in de loop van de jaren heeft opgedaan en de diepgewortelde kennis van de luchtvaartsector, stelde KlasJet in staat om efficiënt te opereren in veeleisende situaties en vanuit niet-alledaagse plaatsen. Dat kan gaan van het bieden van hulp in door onheil getroffen gebieden tot en met het evacueren van mensen uit oorlogsgebieden. Zo bracht de luchtvaartmaatschappij medische hulp naar Beiroet in de nasleep van de enorme explosie die een groot deel van de Libanese hoofdstad verwoestte en heel wat slachtoffers maakte. In augustus 2021 hielp KlasJet ook bij de evacuatie van personeel van de EU-delegatie en hun gezinnen nadat de Taliban in Afghanistan de macht had overgenomen. Om dergelijke opdrachten met succes te kunnen afronden, dienden de medewerkers van KlasJet alles goed voor te bereiden. Zoals steeds werden de mogelijke risico’s grondig geëvalueerd en werd ook veel aandacht besteed aan kwaliteitscontroles en het nauwgezet en correct volgen van de procedures.

Bij elk nieuw project wordt KlasJet sterker. Dankzij de gedrevenheid die door elk teamlid wordt gedeeld, worden vaak zeer veeleisende projecten aanvaard. Van uitzonderlijke one-of-a-kind opdrachten tot onze gebruikelijke sportklanten. Door zijn klantgerichte houding trekt KlasJet waardevolle klanten van over de hele wereld aan. Eind oktober steeg een Boeing 737 van KlasJet op met bestemming Oost-Afrika. Aan boord van het toestel waren twee ongewone passagiers: Simba, de leeuw, en Eva, het luipaard. Zij werden vanuit het Russische Tsjeljabinsk naar hun nieuwe thuis in Tanzania overgevlogen. Het project nam in totaal meer dan een jaar in beslag. Het vereiste een nauwgezette planning, flexibele all-round oplossingen en zelfs de cabine van de 737 werd aangepast om de dieren veilig en comfortabel te kunnen vervoeren. Dankzij de hechte samenwerking tussen het KlasJet-team en verschillende overheids- en non-profitorganisaties en de toewijding, betrokkenheid en het doorzettingsvermogen van iedereen die bij dit project betrokken was, kreeg dit verhaal een echt happy-end.

Op sportief vlak was 2021 een belangrijk jaar. Naast de gebruikelijke internationale tornooien zoals de Champions League en de UEFA Cup vonden vorige zomer ook Euro2020 en de Olympische Spelen in Tokyo plaats. Het lijstje met topclubs uit het voetbal, handbal en andere teamsporten die regelmatig een beroep doen op de diensten van KlasJet wordt alsmaar langer. Comfort, oog voor detail en flexibiliteit blijven uiterst belangrijk, maar in corona-tijden blijkt ook dat sanitaire veiligheid een heel belangrijke beslissingsfactor geworden is voor heel wat organisaties. Daardoor richten alsmaar meer clubs en nationale ploegen zich tot KlasJet. In topsportmiddens is de zakenluchtvaartmaatschappij dan ook als het ware een begrip geworden, want ook heel wat sportfederaties en Olympische teams boekten vluchten bij KlasJet om atleten in optimale omstandigheden ter bestemming te brengen.

KlasJet-klanten doen niet enkel een beroep op de luchtvaartmaatschappij voor passagiersvervoer. Soms wordt KlasJet ook ingezet voor het transport van waardevolle goederen. In 2021 werd een transport van maar liefst 9 miljoen US dollar aan goud toevertrouwd aan KlasJet. Er gingen strenge beveiligingsmaatregelen, procedures en controles mee gepaard. KlasJet stond ook in voor de inklaring en de administratie van het bijzondere transport. Het KlasJet-team besteedde de grootste aandacht aan vertrouwelijkheid. Zelfs de piloten werden pas op het laatste moment op de hoogte gebracht van de precieze bestemming.

Bolzano: geen ‘mission impossible’ voor KlasJet : Landen in het Noord-Italiaanse Bolzano is zelfs voor ervaren piloten niet zo gemakkelijk. De landingsbaan is er, in tegenstelling tot de gebruikelijke 1800 meter die vereist is voor vliegtuigen zoals een Boeing 737, iets minder dan 1300 meter lang en ligt in een vallei tussen de bergen.  Op 31 mei 2021 zorgde de prachtige zwart-rode Boeing 737 van KlasJet (LY-KDT) met aan boord het Tsjechische nationale elftal voor een primeur. Het was namelijk de allereerste keer dat een vliegtuig van die grootte de luchthaven bezocht. Naar Bolzano wordt gewoonlijk enkel met turboprops en kleinere zakenjets gevlogen. De pers en lokale vliegtuigspotters verzamelden zich om getuige te zijn van de komst van de Boeing 737. Landen en opstijgen vanop zo’n korte runway bleek geen probleem te zijn voor de KlasJet-piloten.

Elegantie is als een tweede natuur voor KlasJet. Dat komt vooral tot uiting in projecten waarbij een specifieke aanpak gevraagd wordt. KlasJet telt klanten van over de hele wereld en die hebben dus ook soms welbepaalde behoeften. Zo vereist de zorg voor religieuze passagiers kennis en professionalisme die voor de crews van KlasJet vanzelfsprekend zijn. In 2021 voerde KlasJet tal van vluchten voor religieuze passagiers. Elke keer zorgde het team ervoor dat de vlucht niet alleen een heel aangename reiservaring was, maar dat de passagiers ook met het nodige respect bejegend werden volledig in overeenstemming met hun religie. Dat ging van het aanbieden van koosjere en halal-maaltijden, het ter beschikking stellen van gebedsmatjes, tot en met het volgen van een specifieke dresscode voor het cabinepersoneel.

KlasJet is een Europese zakenluchtvaartmaatschappij die chartervluchten organiseert en die ook gespecialiseerd is in het management van vliegtuigen. Het bedrijf besteedt enorm veel aandacht aan comfort, veiligheid en de allerkleinste details. KlasJet focust op de behoeften van zijn klanten en biedt het gemak aan van één enkel contactpunt voor al hun reiswensen. KlasJet is gevestigd in Vilnius (Litouwen) en maakt deel uit van Avia Solutions Group (ASG), een internationale luchtvaartgroep met wereldwijd bijna 100 kantoren en productiefaciliteiten.  www.KlasJet.aero en www.aviasg.com